مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته فروپاشی مناسبات در سینمای ایران، ۲ استعفا در وزارت ارشاد و درگذشت ۲ بازیگر

    Home  /  جشن  /  مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته فروپاشی مناسبات در سینمای ایران، ۲ استعفا در وزارت ارشاد و درگذشت ۲ بازیگر

مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته فروپاشی مناسبات در سینمای ایران، ۲ استعفا در وزارت ارشاد و درگذشت ۲ بازیگر Image

مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته فروپاشی مناسبات در سینمای ایران، ۲ استعفا در وزارت ارشاد و درگذشت ۲ بازیگر

به گزارش صد کادو، چرا رده بندی سنی فیلمها جدی گرفته نمی شود؟، جدی شدن کشمکش ساترا و فیلیمو، هدیه ناتمام جهانگیر درویش به ایران دَرودی!، شورای فرهنگ عمومی؛ آواز دُهُلی که از دور خوش است!، دو استعفا در وزارت ارشاد، ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «هنر ساختن و نواختن رباب»، و… همچون اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، بعضی از خانواده هایی که اینروزها به همراه کودکانشان به تماشای انیمیشن سینمایی «شنگول و منگول» نشسته اند، (با توجه به محتوای پخش شده) اعتقاد دارند این فیلم باید رده بندی سنی می گرفت و حداقل برای کودکان زیر ۷ یا ۹ سال سفارش نمی شد.

مساله من «می تو» نبود / برخی تیترها را رها کنیم

نیما دهقان کارگردانی است که شاید نسل تازه تماشاگران تئاتر، او را نشناسند. او ۸ سالی است که نمایشی به صحنه نبرده و در خارج از کشور زندگی کرده است اما به قول خودش از روی خودخواهی، دوست دارد با جوانان کار کند و به روز باشد.

حذف اکران آنلاین از سینما حقیقت

دبیر جشنواره فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» از حذف اکران آنلاین فیلمهای جشنواره بعد از چند سال اطلاع داد.

درگذشت ۲ بازیگر

حسین توشه بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر که در سریال های «دنیای شیرین دریا»، «پس از باران» و… نقش آفرینی کرده بود، در ۷۰ سالگی درگذشت.
امیرمحمد صادقی، بازیگر جوان تئاتر هم بر اثر سقوط از کوه درگذشت.

حرف های صریح در رابطه با یک شوک غیرعادی در سینما

علیرضا رئیسیان که عقیده دارد سینمای ایران در مرگ مغزی به سرمی برد و عاملان این وضعیت باید پاسخگو باشند، می گوید: مناسبات سینمای ایران گرفتار یک فروپاشی شده که ترمیم آن نیازمند همدلی با فیلمسازان، تغییر شرایط تولید و پخش، حذف افراد غیرمرتبط با سینما از مدیریت و هم توجه به این مساله است که کارِ فیلمساز هنری، اطاعت از دولت نیست.

ناگفته های از ساخت مستندی در رابطه با صادق خلخالی

فیلم مستند «ضد قهرمان» که روایتی از دو دیدگاه مخالف هم یعنی صادق خلخالی و شهید بهشتی است با سختی های زیادی بالاخره به اکران هجدهمین دوره سینما حقیقت رسید که کارگردان این اثر از دشواری های ساخت این مستند می گوید.

چرا میراث فرهنگی تهران سکوت کرد؟

با آن که وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در رابطه با طرح توسعه ۳۸ هزار متر مربعی امامزاده یحیی (ع) در بافت تاریخی تهران گفته است «با هرگونه تعرض به حوزه میراث فرهنگی مخالفم» اما این پرسش مطرح است چرا زمانیکه یکی از خانه های تاریخی در همین محدوده تخریب شد میراث فرهنگی تهران که مسئول محافظت از بافت و آثار تاریخی است در رابطه با آن سکوت کرد و مواضعش را عمومی نکرد و چرا در رابطه با محتوای نامه هایی که برای توقف این طرح نوشته شده است، شفاف سازی نمی کند؟

زیر پوست قزوین چه می گذرد؟

از سرگیری پروژه «انصاری شرقی»، وضعیت مرمت «گراند هتل» و طرح آزادسازی «بقعه چهار انبیا» در قزوین، نگرانی میراث دوستان را در چند ماه اخیر برانگیخته است. درحالی که بنظر می رسید سفر معاون میراث فرهنگی کشور به قزوین این ورق را برگرداند اما نگرانی ها همچنان وجود دارد و به قول کنشگران، این طرح ها همچنان در جریان هستند، هرچند خیلی آهسته و زیرپوستی!

بازنگری حریم و ثبت جهانی «سیمره» به کجا رسید؟
معاون میراث فرهنگی استان ایلام با تشریح آخرین وضعیت بازبینی حریم «شهر تاریخی سیمره» و ثبت جهانی آن، از مرمت قلعه والی، قلعه والی کهره، کاخ فلاحتی، قلعه اشرف العشایر و کاوش «چشمه ماهی هلیلان» به منظور تعیین حریم اطلاع داد.

«جشن مهرگان» و «هنر ساختن و نواختن رباب» ثبت جهانی شدند
«جشن مهرگان» پرونده مشترک ایران و تاجیکستان و همینطور «هنر ساختن و نواختن رباب» در لیست جهانی میراث ناملموس یونسکو ثبت شدند.
ناگفته هایی از پرونده «جشن مهرگان»

غبار از اولین پایتخت ساسانی ها کنار زده می شود؟
زمینهای کشاورزی بیخ تا بیخ مهم ترین شهر ساسانی ها پیش رفته اند. برای رسیدن به نخستین شهر دایره ای ایران، که گم نام مانده است، باید جاده خاکی که از میان مزارع کشاورزی می گذرد، طی کرد. شهر باستانی «گور» یا «اردشیر خوره» که به دستور اردشیر بابکان (پاپکان) بنیاد شد، در رهاترین و متروک ترین وضعیت خود به سر می برد. هرچند اخیرا برای مرمت و کاوش دیرینه شناسی این شهر باستانی بعد از حدود ۲۰ سال وقفه تصمیم هایی گرفته شده است.

کتاب های «مضره» جلال از نگاه ساواک
«نفرین زمین»، «در خدمت و خیانت روشنفکران»، «غرب زدگی» و «زن زیادی» جلال آل احمد، در بین ۲۱۶ کتاب «فهرست کتب مضره» ساواک دیده می شود و حتی نسخه های چاپ شده کتاب «در خدمت و خیانت روشنفکران» توسط ساواک جمع آوری می شود.

چرا معاون فرهنگی ارشاد استعفا داد؟
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به علل شخصی شامل رسیدگی و مراقبت خانوادگی و علیرغم میل باطنی از وزیر فرهنگ درخواست استعفا کرده است. با پذیرفتن استعفای کلانتری، محسن جوادی بعنوان سرپرست این معاونت انتخاب گردید.

مدیر اداره کتاب استعفا داد
محمدعلی مرادیان، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی (اداره کتاب) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سمت خود استعفا داد.

شورای فرهنگ عمومی؛ آواز دُهُلی که از دور خوش است!
بعد از ۴ ماه تاخیر در برگزاری جلسات؛ سر انجام جلسه هشتصد و بیست و پنجم شورای فرهنگ عمومی بعنوان اولین نشست دوره دوازدهم برگزار شد تا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک بازه زمانی کوتاه برای بار دوم به نقاط ضعف این شورا بعنوان مهم ترین نهاد فرهنگساز کشور اشاره و تاکید کند که رویکرد سابق برای رفع چالش ها موثر نیست و باید با نگاهی نو به دنبال مرتفع ساختن مشکلات بود.

از سند «توسعه بازی های کامپیوتر ای» چه خبر؟
پرونده نگارش و ابلاغ سند «توسعه بازی های کامپیوتر ای» همچنان و پس از حدود ۱۲ سال باز است؛ سندی که از سال قبل و با تاکید رئیس جمهور وقت مقرر شد با جدیت بیشتری روند تصویب آن دنبال شود. با این وجود بر مبنای متن اولیه انتشار یافته از سند مشخص است که مشکلات و چالش های جدی متوجه متن آن بوده و ضروری است تا قبل از ابلاغِ نهایی، برطرف شود.

چشم امید لباس های محلی به ترندهای خارجی!
لباس های محلی نشان دهنده اصالت، تمدن و هویت شهر های مختلف کشور هستند؛ البته آن چه که در سالهای اخیر بیشتر از گذشته به چشم می آید، استفاده کمتر از لباس های محلی است تا جایی که پوشیدن این نوع لباس را محدود بمناسبت های خاص کرده است. موضوعی که به قول یک مدرس دانشگاه عوامل مختلفی از شرایط اقتصادی تا غفلت از فرهنگسازی و عدم حمایت کافی نهادهای تصمیم ساز سبب بروز آن شده است تا جایی که گاهی ترندهای خارجی به داد احیاء لباس های سنتی و محلی ایرانی می رسند.

یکی از آخرین خواسته های معمار استادیوم تختی چه بود؟
جهانگیر درویش در طول سالیان زندگی خود آثار ماندگاری را از خود برجای گذاشت. او بعنوان معماری کاردرست، آثاری از خود به جای گذاشته که به آنها اطمینان دارد و می داند کار درست، جواب درست خواهد داد. او استادیومِ تختی را یکی از درست ترین آثار خود می دانست و در گفت و گویی هم از حفظ این استادیوم بعنوان یکی از آخرین خواسته هایش یاد کرده بود.

اثر هنری ۶.۲ میلیون دلاری بلعیده شد
فردی که یک اثر هنری متشکل از یک موز چسبیده به دیوار را به قیمت ۶ میلیون یورو خریداری نموده بود، همان گونه که پیشتر وعده داده بود، آنرا در مقابل دوربین ها خورد.

هدیه ناتمام جهانگیر درویش به ایران دَرودی!
شهریور ماه سال ۱۳۹۵ کلنگِ هدیه جهانگیر ـ معمار سرشناس ـ درویش به ایران درودی ـ هنرمند نقاش ـ در خیابان یوسف آباد به زمین زده شد. این هدیه، نقشه موزه ای بود که زن نقاش بنا داشت با حاصل فروش خانه اش در فرانسه بسازد.

مروری بر تصویر معلولیت در ۵ سریال تلویزیونی
بررسی سریال های پخش شده سیما در پنج سال گذشته، حضور پنج شخصیت معلول را در نقش های عمدتا مکمل نشان داده است.

کشمکش ساترا و فیلیمو جدی شد
مدیر پلت فرم فیلیمو از «دریافت ابلاغیه شکایت صداوسیما به علت پخش مسابقات فوتبال و پخش «جوکر»، «آکتور»، «رهایم کن»، «سقوط» و سه سریال دیگر» اطلاع داد.

چرا «حدیث کساء» با نام حضرت فاطمه(س) آغاز می شود؟
در بین هزاران حدیث منقول از رسول اکرم (ص) حدیث شریف کساء دارای جایگاه ممتازی است که نسبت به سایر احادیث برجستگی و نمود بیشتری دارد. اما نکته حائر اهمیت در این حدیث اینست که خداوند این حدیث را با نام حضرت فاطمه(س) آغاز می کند.
پیشنهادهایی برای خواندن:
خلیج فارس چگونه حفظ شد؟
سفر زمان با مترو
دستور رئیس جمهور برای رفع نگرانی ها در رابطه با ی کانون پرورش فکری
حکایت اولین اجرای «مرغ سحر» چیست؟
قلعه تاریخی حلب به دست شورشی ها افتاد
ماجرای غربت شهید حسین خرازی در یک عملیات
خوشمزه های گران قیمت!
آزادسازی بستان به روایت خبرنگاران فرانسوی
این آهنگساز برترین آثارش را قبل از مرگ خلق کرد!

عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رئیس جمهور

Author | صدکادو Comments | دیدگاه‌ها برای مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته فروپاشی مناسبات در سینمای ایران، ۲ استعفا در وزارت ارشاد و درگذشت ۲ بازیگر بسته هستند Date | 08/12/2024