چرا بسیاری افتتاحیه المپیک پاریس را شیطانی خواندند؟

    Home  /  جشن  /  چرا بسیاری افتتاحیه المپیک پاریس را شیطانی خواندند؟

چرا بسیاری افتتاحیه المپیک پاریس را شیطانی خواندند؟ Image

چرا بسیاری افتتاحیه المپیک پاریس را شیطانی خواندند؟

صد کادو: افتتاحیه المپیک پاریس شرایطی را با اجراهای مختلف خود رقم زد که در نهایت موجی از انتقادهای منفی به آن وارد شد؛ به شکلی که بسیاری اجرای گروه متال فرانسوی به نام «Gojira» را شیطانی خواندند و از سویی نحوه حضور همجنس گرایان در این رویداد برای بسیاری ناخوشایند و گاهی منزجرکننده بود؛ تا جایی که این تصاویر حتی در رسانه های اجتماعی کاربران اروپایی و آمریکایی نیز بازتاب منفی زیادی داشت.
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، مراسم افتتاحیه المپیک پاریس پنجم مرداد (۲۶ جولای) در پایتخت فرانسه انجام شد که از لحظه برگزاری تا امروز انتقادات بسیاری را به همراه داشته و در عین حال، توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
در این رویداد هنرمندان سرشناس بسیاری مانند سیلین دیون و لیدی گاگا به اجرای موسیقی پرداختند؛ همین موضوع هم موجب شد تا برخی، افتتاحیه المپیک پاریس را پر زرق و برق بدانند و از آن راضی باشند؛ البته این تمام ماجرا نیست چونکه بخشهایی از آن چه در افتتاحیه المپیک پاریس گذشت، افراد زیادی را در آسیا، اروپا و امریکا به خشم آورده است؛ خصوصاً بخش های زیادی از مسیحیان معتقد، مسلمانان و البته فعالان اجتماعی حقوق خانواده و کودکان از این جمله هستند.
اگر روز گذشته مروری بر مطالب مربوط به المپیک پاریس در فضای مجازی داشتید، حتما با خشم خیلی از مردم در سرتاسر جهان نسبت به افتتاحیه پاریس به ویژه به خاطر اجرای «Gojira» موجه شده اید. البته که نحوه حضور پررنگ همجنس گرایان در این رویداد به تنهایی موجی از نفرت مخاطبان را برانگیخته است. به ویژه که در چند سال گذشته، نقدهای بسیاری نسبت به تبلیغات بزرگ نمایی شده رسانه ها برای این قشر خصوصاً در اروپا وجود داشته و به مفهوم دیگر امروزه کار به جایی رسیده که مردم پرداختن رسانه ها به اهالی این جامعه را به وضوح لطمه زا نسبت به نسل های آینده تلقی می کنند. حال نمونه یکی از این لطمه ها، حضور یک کودک در کنار اجراکننده های ترنس صحنه بازسازی تابلوی «شام آخر» حضرت عیسی (ع) است که علاوه بر توهین به مسیحیان، بسیاری هم اکنون بهتان کودک آزاری را به این اجرا وارد می دانند.
مراسم افتتاحیه پر زرق و برق بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس موجب خشم جناح راست مذهبی در ایالات متحده و سایر مناطق جهان نیز شده است و منتقدان خصوصاً از تصویری آشکار از «شام آخر» با حضور بازیگران همجنس گرا ناراضی هستند تا جایی که چندین کاربر، برای توصیف این اجرا، از عبارت «کافران» بهره برده اند.

خشم مسیحیان؛ تمسخر چینی ها و روس ها
علاوه بر اجرای بحث برانگیز که یادآور «شام آخر» بود، یکی از اجراهای پرحاشیه این رویداد به یک نمایش مد برمی گردد. این اجرا شامل صحنه ای مشابه بازسازی مدرن نقاشی مشهور لئوناردو داوینچی بود که فیلیپ کاترین، (هنرپیشه و خواننده فرانسوی) در نقش خدای یونانی دیونوسوس ظاهر شد؛ بدنش را آبی کرده بود و برهنه در صورتیکه تنها با یک دسته گل پایین تنه خودرا پوشانده بود روی صحنه آمد و با این کار خود سبب خشم مسیحیان شد. علاوه بر مسیحیان، کاربران در سرتاسر جهان بارها و بارها ویدیوی این اجرا را به معرض نمایش گذاشته اند و ابراز تعجب کرده اند. کاربران روسی و چینی نیز با به اشتراک گذاشتن این ویدیو، اجرای افتتاحیه المپیک فرانسه را به نسبت المپیک های برگزار شده در کشور خود، تمسخر کرده اند!
جنا الیس (وکیل کمپین انتخاباتی سابق دونالد ترامپ) در توییتر درحالی که بازسازی صحنه «شام آخر» را «نمادگرایی آشکار بت پرستی و شیطانی» خوانده است، در وصف اجرای توهین آمیز Gojira اینطور گفته است: «در این صحنه از مراسم افتتاحیه المپیک، نقاشی معروف شام آخر بازسازی می شود، اما مسیح با یک زن چاق جایگزین شده است، در صورتیکه چهره های عجیب و غریب و ترنس (از جمله یک کودک!) حواریون او را به تصویر می کشند.»
اثر «شام آخر» از داوینچی به آخرین وعده غذایی که حضرت عیسی مسیح (ع) پیش از مصلوب شدن با ۱۲ حواری خود به اشتراک گذاشت، اشاره دارد و بطور کلی موضوعی حائز اهمیت در هنر مسیحیت است.
در کنار این ها، تصویر عجیب دیگری که در مراسم افتتاحیه المپیک پاریس، انتقادات فراوانی را بدنبال داشت، مشعل به دستی اسنوپ داگ، رپر معروف امریکایی بود. کاربران مختلفی از این مساله انتقاد کرده اند که چرا باید یکی از مبلغان مصرف مواد مخدر بصورت علنی، مشعل دار یکی از بزرگترین رویدادهای ورزشی جهان باشد!

واکنش ها به افتتاحیه المپیک پاریس: دیوانگی، شیطانی، تحریک آمیز و…
توماس جولی، مدیر هنری مراسم افتتاحیه، هنگامی که در یک کنفرانس خبری از او درباره ی تعدادی از واکنش ها پرسیده شد، از تولید خود دفاع کرد و اظهار داشت که از انتقادها غافل است و فقط قصد داشته اند از تمام اقشار جامعه در افتتاحیه استفاده کنند!
وی در نشست خبری کمیته بین المللی المپیک اظهار داشت: «وقتی می خواهیم همه را در بر بگیریم و کسی را حذف نکنیم، سؤالاتی مطرح می شود. موضوع ما توطئه گرانه و مخرب نبود. هیچ گاه چنین قصدی نداشتیم. تنها می خواستیم در مورد تنوع صحبت نماییم. تنوع یعنی با هم بودن.»
او افزود: «می خواستیم همه را به همین سادگی سهیم نماییم. ما در فرانسه آزادی خلق و آزادی هنری داریم». این سخنان مدیر هنری مراسم افتتاحیه المپیک در حالی مطرح می شود که خیلی از کاربران خشمگین رسانه های اجتماعی، تصاویر و پرفورمنس های اهانت امیز مقابل مقدسات مسیحیان و البته کانون خانواده را نوعی از حمله اخلاقی و مخالف آزادی بیان و عقیده دانسته اند.
به عنوان مثال هریسون باتکر (مهاجم تیم فوتبال کانزاس سیتی)، در پستی در اینستاگرام، این اجرا را «دیوانگی» خواند و از کتاب عهد جدید «نامه به غلاطیان» نقل کرد و هشدار داد که «انسان هر آن چه را که بکارد، همان را نیز درو خواهدنمود.»
اسقف امانوئل گوبیلار، سخنگوی مقر مقدس هم درباره ی بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، به NBC News گفته است که تصویر شام آخر در المپیک پاریس او را «عمیقاً آزرده خاطر» کرد.
او گفته است: «این واقعیت که دین ما در فرانسه مورد تمسخر قرار می گیرد، امری عادی است و در فرانسه به کفرگویی عادت کرده ایم، اما این مسئله متفاوت است؛ چونکه این اتفاق ناخوشایند در رویدادی رخ داده است که بخش زیادی از جمعیت جهان را گرد هم می آورد. به همین جهت من این صحنه سازی را آزاردهنده و نابجا دیدم».
ماریون مارشال لوپن، سیاست مدار راست افراطی فرانسوی، در پستی در ایکس اظهار داشت که «این اجرا از جانب فرانسه صحبت نمی کند، بلکه از جانب یک اقلیت چپ است که آماده هرگونه تحریک است». همین طور کایل بکر (تهیه کننده سابق فاکس نیوز) با بالاتر از نیم میلیون دنبال کننده در ایکس اظهار داشت که اجراها گویی فقط برای ارزش بخشی به جامعه همجنس گرایان بوده اند!
ایلان ماسک به چندین میم واکنش نشان داد و «ووکیسم» این رویداد را تقبیح کرد. (در دو دهه اخیر لفظ ووک بیشتر به عنوان یک اصطلاح عامیانه در رابطه با سیاست های چپ، فمینیسم، کنشگری همجنس گرایان و… اشاره دارد) علاوه بر این، میم های بیشماری در شبکه ایکس، درباره ی ووکیسم در اروپا و خصوصاً فرانسه درحال دست به دست شدن است و کاربران زیادی تلاش دارند تا از این فرصت برای صحبت کردن از نتایج بسیار منفی و لطمه زای ووکیسم برای جوامع صحبت کنند.
با وجود این، اسقف رابرت بارون، از اسقف وینونا-روچستر، در مینه سوتا، از ۲۸۰۰۰۰ دنبال کننده خود در ایکس پرسید: «آیا آنها هیچ گاه بدنبال تمسخر کردن صحنه ای از ادیان دیگر را این شکل فجیع و عمومی بوده اند؟ همه ما پاسخ را می دانیم! ما مسیحیان، ما کاتولیک ها نباید گوسفند باشیم. ما باید مقاومت نماییم. ما باید صدایمان را به گوش مردم برسانیم».

در بخشهایی از این گزارش، مقاله ای از NBC NEWS در نقد افتتاحیه المپیک پاریس استفاده شده است.

منبع:

Author | صدکادو Comments | دیدگاه‌ها برای چرا بسیاری افتتاحیه المپیک پاریس را شیطانی خواندند؟ بسته هستند Date | 01/08/2024