به گزارش صد کادو، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این که با تغییر کارگزاران خللی در راه خدمت ایجاد نمی گردد، اظهار داشت: مردم با حضور در پای صندوق های رای رییس جمهور را انتخاب کردند بعد از این نیز انشاالله دولت تحول پیدا خواهدنمود و دوستان و نفرات جدیدی مسیر عزت جمهوری اسلامی را ادامه خواهند داد.
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی بامداد امروز – ۱۹ تیرماه در هشتصد و بیست و سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور ضمن تسلیت به مناسبت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، اظهار داشت: انتخاب ریاست جمهوری را که با مشارکت قابل قبولی خصوصاً در مرحله دوم رخ داد و خواب دشمنان انقلاب را آشفته کرد تبریک می گویم.
وی ادامه داد: خدا را شاکر هستیم که مردم و همه قشرها با لبیک گویی به رهبر انقلاب و حضور قابل قبول در انتخابات فضای سیر نزولی مشارکت در انتخابات را متوقف کردند و باردیگر روند افزایشی در این حوزه را شاهد بودیم.
رییس شورای فرهنگ عمومی کشور اشاره کرد: به رئیس جمهور منتخب بابت اعتماد مردم تبریک عرض می کنم و برای ایشان و دولت چهاردهم که به زودی تشکیل خواهد شد آرزوی موفقیت دارم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد: روند جابه جایی دولت ها یکی از بزرگترین موفقیت های جمهوری اسلامی است. در اتفاقی که هیچ کس تصور آنرا نداشت؛ رییس جمهوری انقلابی و مکتبی به شهادت رسید ولی با وجود گذشت ۵۰ روز از آن حادثه هیچ اتفاق غیر طبیعی رخ نداد و هرچه مشاهده کردیم عظمت، تجلیل و شکوه بود.
وی با اعلان اینکه میلیونها نفر از مردم با حضور در مراسم خاکسپاری شهدا به خیابان آمدند و از خادمان خود تجلیل کردند، اشاره کرد: بعد از شهادت آیت الله رئیسی کمتر جایی رفتم که مردم ابراز رضایت نکنند و برای ما از درگاه خداوند متعال طلب صبر نداشته باشند؛ گویی همه اعضای یک خانواده هستیم و اعضای خانواده به هم دلداری می دهند.
خیلی ها دوست داشتند بهانه پیدا کنند، اما…
وزیر فرهنگ با اشاره به این که طبق قانون اساسی در کمتر از ۵۰ روز رئیس جمهور بعدی توسط مردم انتخاب شد، اظهار داشت: عملکرد انتخاباتی جمهوری اسلامی را ببینید؛ خیلی ها دوست داشتند بهانه ای پیدا کنند اما جریان انقلابی با پاکدستی کامل انتخابات را برگزار کرد.
وی با اعلان اینکه امنیت در برگزاری انتخابات بزرگترین سند افتخار برای جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: انتخابات به ساده ترین و آرام ترین شیوه صورت گرفت و مردم با شور انتخاباتی به صحنه آمدند و در انتخابات مشارکت کردند.
رییس شورای فرهنگ عمومی کشور با تأکید بر این که این مسیر نورانی است و با تغییر کارگزاران خللی در راه پر افتخارش ایجاد نمی گردد، اظهار داشت: مردم با حضور در پای صندوق های رای رییس جمهور را انتخاب کردند بعد از این نیز انشاالله دولت تحول پیدا خواهدنمود و دوستان و نفرات جدیدی مسیر عزت جمهوری اسلامی را ادامه خواهند داد.
ایشان سپس اشاره کرد: انقلاب مرهون خون شهداست، امام زمان (عج) مراقب انقلاب هستند و رهبر انقلاب مثل دیده بانی بیدار این مسیر را هدایت می کنند، انشاالله انقلابمان روزهای بهتر و باشکوه تری را تجربه می کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به یکی از دستاوردهای محقق شده در جمهوری اسلامی ایران افزود: افتخار بزرگی بود که ناوگان نیروی دریایی ارتش دور دنیا را با عزت و افتخار طی کرد، این دستاوردها نتیجه انقلاب اسلامی است.
وزیر فرهنگ اظهار داشت: در وزارت فرهنگ گاهی به دوستان می گوییم شاید هنر رسانه ای برای بیان دستاوردها را پیدا نکرده ایم؛ انشاالله افزایش امید در جامعه را شاهد باشیم و امکان کسب رشد و تعالی در کشور بیش از گذشته فراهم گردد.
امید اجتماعی مسئله امروز ایران
در ادامه این جلسه عاطفه خادمی ـ دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ـ نیز اظهار داشت: نفس مسئله مند شدن و طرح امید اجتماعی به این معنا است که امیدها به نهادهای موجود کاسته شده و شهروندان نسبت به آینده بیمناک شده اند و باید سیاست ها، راه حل ها، سازوکارها و ازاین دست مفاهیم را به کاربست تا امیدها زنده شود.
وی با طرح این پرسش که «چرا امید اجتماعی مسئله امروز جامعه ایرانی است؟» اظهار داشت: امید اجتماعی به عنوان عاملی زیربنایی در دست یابی به همبستگی و انسجام اجتماعی، زمینه ساز مشارکت و همکاری میان اعضای جامعه و پدید آمدن ثبات و نظم است.
خادمی اضافه کرد: امید اجتماعی فقط معطوف به آینده نیست، بلکه همبسته با زمان گذشته و حال است. هر چه میزان امید افراد به تحول جامعه بیش تر شود، مشارکت آنان در ساخت جامعه نیز بیش تر و همه ظرفیتهای فردی و جمعی برای تغییر فعال می شود.
کاهش اعتماد به نهادهای حاکمیتی
وی با اشاره به سیر امیدواری جامعه در سه دهه نخست انقلاب اسلامی، بیان کرد: در وضعیت فعلی به استناد پژوهش ها، آمارها و پیمایش های اخیر نوعی ناامیدی در بین اقشار مختلف جامعه مشاهده می شود که میزان آن قابل توجه است.
خادمی با اعلان اینکه میزان اعتماد به نهادها و دستگاه های حاکمیتی یکی از شاخص هایی است که می توان با آن وضعیت امید اجتماعی را مورد سنجش قرار داد اظهار داشت: آمارها در آخرین پیمایش ارزش ها و نگرش های جامعه ایرانی (در سال ۱۴۰۲)، نشان میدهد اعتماد به دستگاهها و نهادهای حاکمیتی کاهش شدیدی داشته است.
وی ادامه داد: هر چند امید فردی همچنان متوسط به بالا ارزیابی می شود و بیشتر جنبه روان شناختی اعتقادی و مثبت گرا دارد، اما امید اجتماعی یعنی امید به روندها و نهادها، متوسط به پایین است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: امید اجتماعی، فقط مفهومی اجتماعی و فرهنگی نیست بلکه مفهومی سیاسی هم است و جنبه سیاسی آن در کنار جوانب فرهنگی و اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است، اظهار داشت: امید در سطح اجتماعی اعتماد و اعتقاد به نهادها و ساختارها برای حل مسئله در سطح کلان نظام اجتماعی است و بنظر می رسد که برساختن مقوله امید اجتماعی، حاصل وضعیت تاریخی – اجتماعی است که در آن گفتمان های سیاسی – اجتماعی موجود، امیدبخش تلقی نمی شوند و در تحقق شعارها و اهداف خود ناکام بوده اند.
گفتارهای سیاسی در جامعه مانع خلق امید می شود
وی با اشاره به این که شاید دلیل عمده مطرح شدن مفهوم امید اجتماعی، شکست پروژه های جمعی تغییر بوده، اظهار داشت: یکی از موانع خلق امید، گفتارهای سیاسی موجود در جامعه است که به شیوه های مختلف ناامیدی را به ساحت های مختلف جامعه تزریق می کند. گفتارهای مسلط در جامعه هیچ تصویر مثبتی از آینده ندارند و در ساخت رویای جمعی برای همه اقشار جامعه ناتوانند؛ این در حالیست که شأنیت حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی ایجاب می کند، توجه ویژه ای به این مقوله داشته باشد و برنامه ویژه ای برای تحقق آن در نظر گیرد.
خادمی اشاره کرد: هرچند جامعه ایرانی در نهایت جامعه امیدواری است، اما این نباید ما را نسبت به شناخت موانع خلق امید اجتماعی بازدارد. به همین دلیل در گام اول باید امید اجتماعی به عنوان یک امر پرابلماتیک، مورد توجه سیاست گذاران و مدیران فرهنگی قرار گیرد.
وی با اعلان اینکه امید اجتماعی در تعامل با نخبگان علمی و فرهنگی شکل می گیرد و نهادهای اجتماعی نیز در صورت بسترسازی برای خلق امید و نشاط اجتماعی، نقش اثرگذاری در آن دارند، اظهار داشت: سیاست گذار فرهنگی لازم است به این نکته توجه داشته باشد که نه فقط گفتارهای سیاسی و اجتماعی را نسبت به پمپاژ ناامیدی مواخذه کند بلکه به وجه ایجابی آن نیز توجه کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی امید اجتماعی را یک سازه توصیف کرد و اظهار داشت: بنظر می رسد با تولید و تکثیر سازه های اجتماعی امیدبخش، امکان خلق امیدواری وجود دارد.
خادمی با تأکید بر این که شورای فرهنگ عمومی کشور، مصمم به تولید و تنظیم برنامه ملی امیدآفرینی اجتماعی است، اضافه کرد: سیاست گذار فرهنگی، لازم است همه عرصه های موثر در این پروسه را ببینید و برای آن برنامه ریزی کند؛ آن هم در شرایطی که غلبه ناامیدی در گفتمان های اجتماعی کاملا مشهود است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گزارش روایت پیشرفت در دولت سیزدهم، گزارش پژواک یک نامه “بررسی ابعاد فرهنگی و رسانه ای نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به دانشجویان حامی فلسطین در ایالات متحده آمریکا”، گزارش همستر کامبت و رویافروشی دیجیتال در جامعه ایران و گزارش جام قهرمانان بازی های ویدئویی ایران توسط چند تن از حضار ارائه شد.
همین طور اعضای حاضر در صحن پارلمان فرهنگی کشور به نامگذاری روز ۲۷ اردیبهشت مصادف با “بازگشت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش” به عنوان روز “اقتدار دریایی ایران” رای دادند که این نامگذاری منوط به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.
منبع: صد کادو
categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By تولید, فرهنگ, هنر, وزارت