گفت وگو با معاون اعضای صندوق اعتباری هنر درها را به روی هنرمندنماها می بندیم

    Home  /  جشن  /  گفت وگو با معاون اعضای صندوق اعتباری هنر درها را به روی هنرمندنماها می بندیم

گفت وگو با معاون اعضای صندوق اعتباری هنر درها را به روی هنرمندنماها می بندیم Image

گفت وگو با معاون اعضای صندوق اعتباری هنر درها را به روی هنرمندنماها می بندیم

صندوق اعتباری هنر، مجموعه ای گسترده از هنرمندان حوزه تجسمی تا اهالی رسانه و اعضای قدیمی صنایع دستی را زیر پوشش حمایتی خود قرار می دهد. یکی از مسائلی که اما با عنایت به گسترده بودن مخاطبان این مجموعه مطرح می شود، این است که با عنایت به ظرفیت بودجه مالی، آیا صندوق اعتباری هنر ظرفیت عرضه ی خدمات به تمام این افراد را داراست؟
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، به تازگی پرسش هایی از جانب هنرمندان حوزه صنایع دستی مطرح شده نسبت به این که برخی از افرادی که هم اکنون از خدمات بیمه برخوردار می باشند، در حوزه خودشان فعال نبوده و با رفتار سلیقه ای کارشناسان این حوزه زیر پوشش بیمه قرار گرفته اند.
از طرف دیگر تعداد قابل توجهی از هنرمندان هم نسبت به قطع شدن بیمه شان گله دارند و مدعی هستند که علیرغم استمرار فعالیت شان، بیمه آنها قطع شده است.
این قبیل پرسش ها در نهایت زمینه شکل گیری گفت وگویی با مسؤلان صندوق اعتباری هنر را فراهم نمود تا پاسخ را از زبان متولیان امر دنبال نماییم.
برای عضویت در صندوق محدودیتی نداریم
همان گونه که پیشتر هم به آن اشاره شد، هم اکنون مجموعه صندوق اعتباری هنر به هنرمندان زیادی از حوزه های مختلف خدمات عرضه می کند. آیا این مجموعه با در نظر گرفتن ظرفیت های مالی اش توانایی، عرضه این سطح از خدمات را دارد و این که آیا بحث ساماندهی و پالایش اعضای این مجموعه به محدودیت های مالی آن مربوط می شود؟
مسلم کریمی، معاون اعضای صندوق اعتباری هنر در گفت وگویی به این پرسش ایسنا چنین پاسخ داد: «آمار اعضای صندوق هم اکنون حدود ۹۰ هزار نفر است. بحث غربال گری یا پالایش یا ساماندهی، ارتباطی با ظرفیت ندارد. ما برای عضویت در صندوق محدودیتی نداریم و به ما گفته نشده که تعداد اعضا باید ۵۰ هزار نفر باشد یا بیشتر. صندوق هنر وظیفه دارد به مجموعه هنرمندان خدمات ارائه نماید. بحث پالایش و ساماندهی بحث متفاوتی است و ارتباطی با عضویت و بودجه و بحث های مالی ندارد.»
او افزود: «این طبیعی است که مجموعه های نظارتی بحث ساماندهی و پالایش را انتظار داشته باشند؛ اما مسأله این است که در سنوات گذشته افرادی عضو صندوق شدند که اصلا هنرمند نیستند. در همه حوزه ها ما شاهد می باشیم که فردی هنرمند نیست، اما عضو صندوق شده و دارد از خدمات صندوق بهره می برد و هنرمند ما این شرایط کمتر برایش مهیا است و به سبب محدودیت ها کمتر خدمات دریافت می کند.»
کریمی با اشاره به این نکته که این طرح از سال قبل مطرح شده بود، اظهار داشت: «در چند ماه گذشته کار را شروع کردیم و مدل فرآیندی که تعریف کردیم در ارتباط با عرضه ی مستندات آثار هنری و اثبات کارهای هنری است. همینطور تغییراتی در بحث ورود به صندوق و عضویت ایجاد کردیم. تغییرات هم بدین سبب بود که ما به هنرمند برسیم؛ برای مثال قبلا عضویت در صندوق هنر با عرضه یک نامه از سوی سازمان ها امکان پذیر بود اما ما این را اجبار کردیم که افراد مستندات هنری خویش را ارائه نمایند و بررسی شود و عضویتشان در واقع منوط به عرضه این مستندات است.»
او افزود: «در بحث پالایش هم شیوه های مختلفی وجود دارد. ما آمدیم فرایندی تعریف کردیم که بر اساس همین مستندات تعریف می شود و اگر این مستندات کامل باشد، هنرمندان هیچ مشکلی برای عضویت یا ادامه عضویت نخواهند داشت. هدف ما این است که به هنرمند واقعی برسیم. و روش ما برای این کار این است که یک بررسی و بازیابی اطلاعاتی انجام دهیم که ببینیم این اعضای صندوق چند درصدشان فعالیت هنری دارند.»
معاون اعضای صندوق اعتباری هنر با اشاره به هنرمندانی که دیگر فعالیتی ندارند اما همچنان از خدمات صندوق بهره مند هستند، اظهار داشت: «بعضا سابقه داریم که هنرمندی در سالهای اخیر عضو صندوق شده، اما هم اکنون فعالیت هنری ندارد. آئین نامه عضویت در صندوق هم این شرایط را دارد که عضویت سه ساله و قابل تمدید باشد و همینطور هنرمند باید استمرار فعالیت داشته باشد تا بتواند از خدمات صندوق هنر استفاده نماید. هدف از این کار هم این بود که هنرمند با مجموعه هنری ارتباط داشته باشد و در حوزه هنری خودش فعال و پویا باشد. ما خدمات را باید به هنرمند فعال عرضه دهیم و این مبنای کار ما بوده است.»
او افزود: «این یک فرآیند است که در آن استمرار فعالیت هنرمند و وضعیت او هر سه سال یک مرتبه بررسی می شود.»

بانک طرف قرارداد تا هم اکنون که به تعهداتش عمل کرده است
صندوق اعتباری هنر بیشتر خدمات مالی خویش را از راه یک بانک خصوصی به اعضای خود عرضه می دهد و این درحالی است که این بانک مدتی است که با فراز و فرودها و چالش های بسیار مواجه بوده است. کریمی در پاسخ به این پرسش که آیا مجموعه صندوق در نظر دارد در همکاری خود با این بانک تجدید نظر کند یا خیر؟ اظهار داشت: «خدماتی که هم اکنون بانک آینده در حوزه هنر کارت به ما عرضه می دهد، بر مبنای توافقاتی است که بوده و در حال انجام است.
تا هم اکنون که مبنای هنر کارت، بانک آینده بوده و فعالیت بانکی خودش را انجام می دهد؛ انتظاراتی که ما داریم، این توفقات انجام شده و هم اکنون در حال انجام است.»
او افزود: «طبیعتا اگر روزی خدمات این بانک با انتظارات ما همخوانی نداشته باشد، قطع ارتباط می نماییم، اما با عنایت به تفاهمنامه هایی که از پیش امضا شده اند، بانک خدمات خویش را مناسب عرضه نموده و همکاری لازم را دارد.»

برای مشکلات خاص هنرمندان وام در نظر گرفته شده است
هنرمندان تئاتر و موسیقی همچون اقشار جامعه هستند که از زمان شیوع ویروس کرونا با عنایت به تعطیلی های اجراها و کنسرت ها و کلاس های آموزشی به لحاظ مالی در تنگنا قرار گرفتند. معاون اعضای صندوق اعتباری هنر در پاسخ به این پرسش که در دوران کرونا چقدر به این هنرمندان تسهیلات اعطا شد، اظهار داشت: «در بحث خدمات مالی همه اعضای صندوق جامعه هدف ما هستند. بسته های حمایتی که برای هنرمندان تدارک دیده شد، از شب یلدا، عید نوروز و ماه مبارک رمضان ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به حساب هر عضوی واریز شد که برای تمام اعضاء دارنده هنر کارت بود. در بحث های حمایتی صندوق هنر مواردی را که در شرایط خاص، بیمارهای خاص مورد حمایت داشته است. رقم و ریال هم اکنون ندارم، اما بحث حمایت به صورت یکسان و برای همه حوزه ها است.»
او افزود: «صندوق هنر هم اکنون هم اکنون وام قرض الحسنه ارزان برای متقاضیان در نظر گرفته است که برای مشکلات ضروری هنرمندان است. حداقل مبلغ ۸ میلیون تومان در نظر گرفته شده، اما باتوجه به شرایط و حوزه های معرفی کننده، تلاش می نماییم مبلغی اختصاص دهیم که مشکل هنرمند را رفع کند.»
کریمی با اشاره به این نکته که صندوق در حوزه صنایع دستی عضو جدید نمی پذیرد، اظهار داشت: «در حوزه صنایع دستی برخی اعضا از قبل عضو صندوق بودند، اما ما فعلاً در حوزه صنایع دستی عضویت جدید نداریم؛ چون مجموعه متولی صنایع دستی وزارت خانه دیگری است ولی تمام اعضای قدیمی که عضو صندوق و زیر پوشش بیمه بودند، بیمه شان ادامه پیدا کرده است.»
او افزود: « به تازگی مذاکراتی با وزارت خانه شده تا این که ان شاءالله به نتیجه برسد و در آن حوزه هم بتوانیم اگر مقرر شد خدماتی عرضه دهیم و در خدمت باشیم. از زمانی که مجموعه وزارت میراث فرهنگی ایجاد شده، خود این مجموعه درحال رسیدگی است و به هنرمندان خدمات عرضه می دهد.
امیدواریم مذاکرات به نتیجه برسد. در خدمت هنرمندان حوزه صنایع دستی هم خواهیم بود. تا این ساعت که ما در خدمت شما هستیم عصویت جدید در حوزه صنایع دستی نداریم اما اعضای قدیمی کماکان با شرط استمرار فعالیت و تمدید عضویت در خدمتشان هستیم
ضمنا تابحال بیمه حتی یک نفر هم قطع نشده، و هنرمندی که فعالیتش استمرار دارد، می تواند از خدمات استفاده نماید.»
کریمی با اشاره به این نکته که مجموعه صندوق هنر متولی بیمه بیمه قالیبافان محسوب نمی گردد، اشاره کرد: «طبیعتا اگر به یک وحدت رویه برسیم، می توانیم خدمات بهتری به این هنرمندان و سایر گروههای هنری عرضه نماییم.»

گرفتن عضو جدید برای صندوق را شروع کرده ایم
مجموعه صندوق اعتباری هنر علاوه بر این که عرضه خدمات به هنرمندان را پوشش می دهد، فعالان عرصه رسانه را هم در دایره خدمات رسانی خود دارد. با این وجود سوالی که وجود دارد، این است که با وجود حجم زیادی از بیمه های کاذب، آیا بهتر نیست پوشش دادن عرضه خدمات به این قشر برعهده خود معاونت مطبوعاتی قرار گیرد؟
معاون اعضای صندوق اعتباری هنر درباره این مورد به خبرنگار ایسنا چنین اظهار داشت: «درحال حاضر مجموعه مطبوعات را ما پوشش می دهیم. با معرفی معاونت حوزه مطبوعاتی خدمت رسان اهالی رسانه هم هستیم و بیمه شان از راه صندوق انجام می شود و تا این ساعت هیچ مشکلی نبوده است. هم اکنون با عنایت به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برنامه ریزی که شده، با دستور وزارتی، گرفتن عضو جدید را برای صندوق آغاز کردیم و ثبت نام انجام می دهیم و ماهیانه نزدیک به ۲۰۰۰ نفر را به سازمان تأمین اجتماعی معرفی می نماییم و افراد جدیدی را در بحث بیمه زیر پوشش قرار می دهیم.»
او افزود: «همیشه بودجه و مسائل مالی محدودکننده هست، ولی در این دوره که بحث پالایش مطرح شده و در حال انجام شدن است، اصلا ارتباطی با مباحث ظرفیت و بودجه ندارد. آنچه که برای ما اهمیت دارد این است که صندوق هنر باید به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه خدمات دهد. کسانی که از طرق نامتعارف غیر از این جامعه هستند، باید شناسایی شوند و خدماتی که داریم به غیر هنرمند تعلق نگیرد، تا بتوانیم خدمات صندوق را بهتر به اهالی هنر عرضه نماییم.»
کریمی درباره علل عضویت غیرهنرمندان در مجموعه صندوق اعتباری هنر اظهار داشت: «این اتفاق دلایلی مختلفی می تواند داشته باشد. به هر حال فرآیند روشن و مشخصی برای عضویت نبوده و افراد با یک معرفی نامه از سازمانشان عضو صندوق می شدند، اما در دوره جدید ما یک فرآیندی را طراحی کردیم که خود سیستم هر سه سال یکبار پالایش را انجام می دهد و یک روشی تعریف شده که خود هنرمند مستندات هنری خویش را عرضه کند و این مستندات هنری نشان دهنده فعالیت هنری اوست.»
وی در آخر اظهار نمود: «قبلا این اتفاق نبوده و طبیعی است که یک عده که نباید، عضو شده اند. با کارگروهی که ما هم اکنون تشکیل دادیم، ورود به صندوق، منوط به نظرات کارشناسی شده و طبیعتا جلوی این تخلفات گرفته خواهد شد.»

به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، طرح ساماندهی و پالایش درحالی به قول مسؤلان صندوق اعتباری هنر برای پیشگیری از ادامه دار شدن بحث بیمه های کاذب طراحی شده، که در این میان برخی هنرمندان مدعی هستند از شروع این طرح علیرغم این که در حوزه هنری خودشان فعال می باشند، اما بیمه آنها یا به سبب نداشتن فعالیت یا با کوچک ترین تأخیری در پرداخت قطع شده است که مسولان صندوق ادعای حدف خدمات بیمه ای را تا هم اکنون رد می نمایند.
شما مخاطبان ایسنا هم در صورتیکه زیر پوشش این مجموعه از خدمات آن استفاده می کنید، می توانید مشکلات خویش را دراین زمینه برای ما بنویسید.

منبع:

Author | صدکادو Comments | دیدگاه‌ها برای گفت وگو با معاون اعضای صندوق اعتباری هنر درها را به روی هنرمندنماها می بندیم بسته هستند Date | 21/05/2022