وزیر ارشاد در دیدار با سفیر تركیه در ایران: ایران و ترکیه از فرصت های قابل توجهی در دیپلماسی هنری برخوردار می باشند

    Home  /  جشن  /  وزیر ارشاد در دیدار با سفیر تركیه در ایران: ایران و ترکیه از فرصت های قابل توجهی در دیپلماسی هنری برخوردار می باشند

وزیر ارشاد در دیدار با سفیر تركیه در ایران: ایران و ترکیه از فرصت های قابل توجهی در دیپلماسی هنری برخوردار می باشند Image

وزیر ارشاد در دیدار با سفیر تركیه در ایران: ایران و ترکیه از فرصت های قابل توجهی در دیپلماسی هنری برخوردار می باشند

صد کادو ایران و ترکیه از فرصت های قابل توجهی در دیپلماسی هنری برخوردار می باشند
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در این جلسه اظهار داشت: زبان فرهنگ همیشه خط اتصالی پایدار برای روابط ملت ها و کشورها بوده است.

صالحی با اعلان اینکه روابط دو کشور تاریخی، عمیق و گسترده است و هر عرصه ای را که نگاه نماییم خط اتصالی بین دو ملت در طول تاریخ وجود دارد، اشاره کرد: اگر بخواهیم با نگاه به گذشته، آینده روابط ایران و ترکیه را تصویر نماییم باتوجه به حضور فردی با خاصیت های فرهنگی و ادبی حضرتعالی در سفارت ترکیه فرصت ویژه ای برای تعالیِ روابط فرهنگی دو کشور بوجود آمده است.

وی با اعلان اینکه سال ۲۰۲۵ میلادی سال فرهنگی ایران و ترکیه است و همین مساله فرصتی را فراهم می آورد تا آغازی برای اتفاقات خوب بعدی باشد، اضافه کرد: ان شالله بتوانیم با تأکید بر گذشته و نگاه بر آینده فرصتی را برای روابط فرهنگی دو کشور خلق نماییم. درهمین راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات و سایر دستگاه های فرهنگی آماده انجام اقدامات ضروری جهت تحقق این هدف هستند.

صالحی با تأکید بر این که کمتر دو ملتی یافت می شود که تا این حد قرابت داشته باشند، اشاره کرد: ایران و ترکیه سابقه همسایگی بی تنش چندصد ساله دارند، علاوه بر آن اشتراکات فراوان سیاسی میان دو کشور حکم فرماست، در مسایل اقتصادی نیز روابط خوبی وجود دارد اما در عرصه فرهنگی می تواند افقی به وجود بیاورد تا خیال هر دو ملت را بابت امتداد و استمرار روابط بین ایران و ترکیه راحت کند و به این نتیجه برسند که هیچ مساله ای نمی تواند به این روابط لطمه وارد کند.

او با اعلان اینکه دیپلماسی ادبی فرصت های زیادی دارد اشاره کرد: این که دیپلماسی ادبی را چطور میتوان به گردشگری ادبی تبدیل کرد نیز می تواند بررسی شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: شخصیت های ادبی قابل احترامی برای دو ملت در هر دو کشور وجود دارند و همانطور که قونیه برای ایرانیان جذاب است مکان هایی در ایران وجود دارد که برای ملت ترکیه باارزش بشمار می رود.

وی ادامه داد: دیپلماسی ادبی فرصت بسیار گسترده ای فراهم می آورد بطورمثال در ایران ظرفیتهای متنوعی همچون نمایشگاه کتاب و جشنواره های گوناگون وجود دارد و باید بررسی نماییم تا دریابیم چطور می شود به دیپلماسی ادبی فرصت جدیدی برای شکوفایی داد.

صالحی اشاره کرد: دیپلماسی هنری نیز از چنین خاصیت ای برخوردارست بطورمثال در همین روزها جشنواره های فجر در عرصه های مختلف برگزار می گردد که این امر نیز می تواند شرایط را برای همکاریهای فرهنگی دو کشور فراهم آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلان اینکه فرصت های قابل توجهی در دیپلماسی هنری دو کشور وجود دارد، اظهار داشت: در عرصه دیپلماسی رسانه ای نیز کارهای زیادی می توان انجام داد، در همین جهت می توانیم با بهره بردن از دیپلماسیِ نزدیک رسانه ای رابطه میان دو ملت را نزدیک تر نماییم.

وی با اعلان اینکه دیپلماسی دینی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد چونکه دو کشور علایق دینی محکم و اشتراکات زیادی دارند، اضافه کرد: ایران و ترکیه برای همه ملت های مسلمان شناخته شده هستند به این علت همفکری آنها در انتقال اسلامِ عقلانیِ و رحمانی کمک می نماید تا جریان های افراطیِ مذهبی و قومی در جهان اسلام، میدان نیابند.

صالحی اشاره کرد: هم چنین در عالم اسلام مسایل مشترکی داریم همچون خانواده، محیط زیست و… که می توانیم در مورد آنها نیز هم اندیشی داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید براینکه اضلاع دیپلماسی فرهنگی در عرصه های ادبی، رسانه ای، هنری، فرهنگی و دینی فرصت های زیادی می توانند ایجاد کنند، اظهار داشت: خوشبختانه در داخل مجموعه های دولتی و خصوصی ترکیه مجموعه های فرهنگی، فعال می باشند از طرفی در ایران هم فرصت های قابل توجهی وجود دارد که همه این موارد می توانند به افزایش سطح تعامل فرهنگی میان دو کشور کمک کنند و باید درنظر داشت خط های اتصال میان ما و شما این توان را دارند تا برای روابط دو کشور فرصت های جدیدی در همه این حوزه ها به وجود آورد.

وی با اعلان اینکه همکارانم در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تلاش خواهند کرد تا کارهای کارگروه مشترک افزایش یابد، اضافه کرد: افزایش مراودات میان دو کشور فرصت شناخت از نزدیک را فراهم می آورد که این امر سبب می شود اثرات قسمتی از تبلیغات منفی کم شود و به ارائه تصویر درست تر کمک می نماید.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی اظهار داشت: اقدامات رییس جمهور جدید آمریکا نوعی ایران هراسی به وجود می آورد اما رفت و آمدها تصویر واقعی تری به افرادی که به ایران می آیند ارائه می دهد.

سفیر ترکیه در ایران: زبان فارسی و ترکی از دو خانواده متفاوت می باشد اما از نظر ساختار شباهت زیادی دارند
حجابی کرلانقیچ، سفیر ترکیه در ایران نیز در این جلسه اظهار داشت: دو ملت ایران و ترکیه به یکدیگر بسیار نزدیک هستند ولی متاسفانه این قرابت شناخته شده نیست.

وی با اعلان اینکه دو کشور از نظر آداب، رسوم و تاریخ به هم نزدیک هستند، اضافه کرد: برخلاف این که ایران و ترکیه از دو زبان مختلف بهره می برند اما این زبان ها از نظر مشترکات غنی هستند.

حجابی کرلانقیچ اشاره کرد: با آنکه زبان فارسی و ترکی از دو خانواده متفاوت می باشد اما از نظر ساختار شباهت زیادی دارند این امر نیز از آنجا نشات می گیرد که در طول تاریخ و حتی پیش از اسلام نیز با یکدیگر روابط خوبی داشتیم.

سفیر ترکیه در ایران اظهار داشت: فارسی و ترکی از نظر ساختار بر یکدگیر تاثیر گذاشته اند اما پس از اسلام این تاثیر بیش از جانب زبان فارسی بوده است؛ تا جایی که زبان عربی را از زبان فارسی گرفتن کردیم. به عنوان مثال اصطلاحات دینی را بیش از زبان فارسی آموخته ایم و علاوه بر آن بزرگان دینی ما مثل امام غزالی بیش از جغرافیای خراسان بزرگ بودند.

وی با اعلان اینکه آداب و رسوم دو کشور با هم قرابت دارد و این ارتباط در دوران مدرن نیز ادامه یافته است، اضافه کرد: آثار فارسی مثل سعدی، حافظ، مولوی و فردوسی بر ایجاد فرهنگ عمومی ما بسیار موثر بوده است، حتی زمانی که در دوران دبستان مشغول تحصیل بودم نیز کتابی تحت عنوان رستم و زال داشتم.

سفیر ترکیه در ایران اظهار داشت: می توان ادعا کرد روابط دو کشور به هم تنیده است البته که ما وظیفه داریم روابط را ارتقا دهیم.

حجابی کرلانقیچ ضمن تأکید بر این که دو کشور در حوزه دیرینه شناسی می توانند با یکدیگر همکاری کنند، اشاره کرد: برای شهروندان ترکیه گردشگری مذهبی و عرفانی اهمیت دارد و اگر دراین خصوص تبلیغات مناسبی صورت پذیرد شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.

وی با اعلان اینکه متاسفانه مردم ایران و ترکیه یکدیگر را کمتر می شناسند، اضافه کرد: البته تبلیغات منفیِ انجام شده از جانب کشورهای غربی در این امر موثر است؛ اما ایرانیان میهمان نواز هستند و اماکن دیدنی بسیاری در کشور شما وجود دارد.

منبع:

Author | صدکادو Comments | 0 Date | 17/02/2025

leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.