به گزارش صد کادو، مسئول ستاد مردمی شهدای منطقه ۱۶ اظهار داشت: زمانی تکلیف داشتیم در جبهه های جنگ تحمیلی حضور داشته باشیم و این کار را هم انجام دادیم و هم اکنون تکلیف اینست که در جبهه تبیین خدمت نماییم.
به گزارش صد کادو به نقل از مهر، نخستین محفل نورانی «شب خاطره» بمناسبت سالگرد بزرگداشت شهدای رخداد تروریستی حرم شاهچراغ و همزمان با شب وفات حضرت معصومه (س) در فرهنگسرای بهمن برگزار گردید.
در این برنامه که شامگاه چهارشنبه سوم آبان همزمان با سالگرد بزرگداشت شهدای رخداد تروریستی حرم شاهچراغ و شب وفات حضرت معصومه (س) در سالن مبارک فرهنگسرای بهمن برگزار شد، جواد علی گلی، مسئول ستاد مردمی شهدای منطقه ۱۶، تعدادی از خادم یاران آستان قدس رضوی، مدیران فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ۱۶ و فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج این منطقه در کنار شماری از رزمندگان دفاع مقدس و خانواده معظم شهدا حضور داشتند.
در ابتدای این نشست؛ جواد علی گلی، مسئول ستاد مردمی شهدای منطقه ۱۶ ضمن اشاره به اهمیت نقش بانوان در پیشبرد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اظهار داشت: همانطور که همه ما می دانیم، در آن دورانی که اغلب کشورها در مقابل ما صف کشیده بودند، زنان در کنار مردان در تمام شهرها و روستاهای این مرز و بوم نقش پر رنگ و مهمی در دفاع از کشور و انقلاب اسلامی ایفا کردند، چه در پشتیبانی از رزمندگان در جبهه ها و چه در مقام همسر در پشتیبانی از مردان خانواده یار آنان بوده و نقشی بی بدیل در تاریخ این کشور ترسیم کردند.
وی ضمن اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری پیرامون اهمیت نقش «جهاد تبیین» اظهار داشت: ما در یک زمان تکلیف داشتیم که در جبهه های جنگ تحمیلی حضور داشته باشیم و این کار را هم انجام دادیم و هم اکنون تکلیف اینست که در جبهه «تبیین» خدمت نماییم. حضرت آقا در این خصوص فرمودند؛ اگر بیانات حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) نبود، «کربلا» هم نبود. شهادت در یک لحظه اتفاق می افتد، ولی بیان رخداد کربلا آنرا زنده نگه داشته است.
وی افزود: هم اکنون این وظیفه بر عهده ی ماست که ظهور و بروز انقلاب اسلامی و حماسه دفاع مقدس را بازگو نماییم، چون که در طول تاریخ کشورمان چنین ایثار، رشادت ها و شجاعت ها …کمتر دیده یا شنیده شده است. اگر انقلاب اسلامی را مانند یک اسلحه بدانیم، دوران هشت سال دفاع مقدس خشاب این اسلحه است که نقش «تبیین» آن بر دوش ما سنگینی می کند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: بیان و بازگوی رشادت های شهدا در عملیات کربلای ۵ توسط ما و خانواده های معظم شهدا سبب احیای آن خواهد شد، همانطور که مراسم هر ساله عزاداری محرم اسلام را زنده نگه داشته است. اگر ما نگوییم و بازگو نکنیم، دشمن از این مورد سو بهره برده و حقیقت ها را به نحوی وارونه جلوه می دهد.
مسئول ستاد مردمی شهدای منطقه ۱۶ در رابطه با اقدامات سه ساله این مرکز در حوزه شهدای این منطقه اظهار داشت: حدود سه سال است که خواهران و برادران این مرکز با جمع آوری اطلاعات صحیح پیرامون شهدای منطقه ۱۶ اقدامات مؤثری انجام داده اند. پیشتر گفته و شنیده می شد ما در این منطقه ۳ هزار و۵۰۰ شهید داریم. در حالیکه بر مبنای پیگیری های صورت گرفته، منطقه ۱۶ تقریبا ۲ هزار و ۲۰۰ شهید دارد. چه آن کسانی که قبلاً ساکن منطقه بودند و چه کسانی که الان در این منطقه ساکن هستند. بعنوان مثال محله نازی آباد ۶۰۰ شهید دارد که ما تابحال با ۳۵۰ خانواده معظم شهدا گفتگو داشتیم و اطلاعاتی را در چارچوب (عکس، فیلم، مصاحبه و وصیتنامه شهدا) جمع آوری کرده ایم که می خواهیم در آینده نزدیک تمام این اطلاعات را در چارچوب گنجینه شهدا در سایت این ستاد به نشانی: shohada۱۶.ir بارگزاری نماییم.
همچنین محمد رخشان، دیگر سخنران این محفل و رزمنده دوران دفاع مقدس بود که با دیدن دکور صحنه دوران جنگ اظهار داشت: وجود این تجهیزات انفرادی دوران جنگ و نشان های دفاع مقدس روی صحنه، خاطرات آن دوران را در من تداعی کرد و در ابتدا شایسته است در این محفل نورانی و شهدایی یاد نماییم از تمامی شهدای گرانقدر بخصوص شهدای هشت سال دفاع مقدس منطقه ۱۶…« شمع و گل و پروانه جمعند- ای دوست بیا رحم به تنهایی ما کن».
این رزمنده دفاع مقدس در ادامه به اهمیت نقش بانوان فعال در شکل گیری پایگاه بسیج خواهران در این منطقه اشاره نمود و اضافه کرد: سال ۱۳۵۸ در شروع شکل گیری بسیج در محله های مختلف تهران بودیم. در همین محله ی جوادیه، نخستین واحد بسیج خواهران پایگاه سجادیه بود که با سه عضو فعال آغاز به فعالیت کرد و در آن زمان با جذب ۴۰ عضو جدید توانست پیش روتر از بسیج برادران، ظاهر شود و این پایگاه افتتاح شد. در آن زمان از جانب بسیج برادران ۵۰ عضو فعال داشتیم و شخصی به نام زکریا بود که در همین مسجد به ما تاکتیک های نظامی و تیراندازی با اسلحه هایی مثل (کلت ۴۵، یوزی، ژ-س و ام یک) را آموزش می داد.
این رزمنده دفاع مقدس اضافه کرد: با شروع جنگ قرار شد ۴۵ نفر بعنوان نیروی بسیجی داوطلب از این پایگاه به منطقه کردستان اعزام شویم. پس از پشت سر گذاشتن یک دوره آموزش نظامی سخت فشرده و فشرده در پادگان امام حسین (ع) با اتوبوس حرکت کردیم در راه بخاطر احتمال حملات نیروهای ضد انقلاب و کومله از اتوبوس پیاده شده و با چند مینی بوس همراه با دو جیپ آهو مسلح شده به مسلسل کالیبر ۴۵ ادامه مسیر دادیم تا این که به پادگان مریوان رسیدیم.
وی با بیان خاطراتی از حاج احمد متوسلیان اظهار داشت: حاج احمد را در همان ابتدای ورود به پادگان دیدم ایشان نخستین فرمانده ام در دوران بسیج و سپاه بود.
محمد رخشان در ادامه ضمن اشاره به صحنه هایی از فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» در رابطه با شخصیت حاج احمد این گونه اظهار داشت: امکان دارد در صحنه هایی از فیلم «ایستاده در غبار» دیده باشیم که در آن درگیری که با آن خواهر و برادر در بیمارستان داشت چهره ی بسیار جدی و خشن را از او به دیده باشیم. در حقیقت درست است که حاج احمد بسیار جدی بود ولی در مقابل دوستان و نیروهای خودی بسیار لطیف و حساس بود. آن شب بخاطر برخورد تند خود از آن دو نفر بسیار عذرخواهی کرده بود. حتی به یاد دارم زمانیکه نیروهای دشمن، شهید محمد توسلی، جانشین حاج احمد را که بسیار او را دوست داشت شهید کردند. وی در مراسم خاکسپاری این جوان خم به ابرو نیاورد ولی گفته شد که در همان شب و در تنهایی بسیار گریه و ناله می کرد.
تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط سخاوت پناهی، طنین سرود جمهوری اسلامی ایران و استقرار پرچم سبز متبرک به حرم امام هشتم (ع) توسط خادم یاران رضوی، پخش کلیپ سخنان مقام معظم رهبری پیرامون دفاع مقدس، اجرای نمایش «تک پرده آن سوی تاریکی ها» توسط گروه هنری باران با مبحث شهدای رخداد تروریستی حرم شاهچراغ در شیراز و خاطره گویی محمد رخشان رزمنده دوران دفاع مقدس به همراه اجرای هنرمندانه علی حسنی مجری و روایتگر دفاع مقدس از بخش های این محفل نورانی بود.
این برنامه با مشارکت و همکاری ستاد مردمی شهدای منطقه ۱۶، خادم یاران رضوی و فرهنگسرای بهمن در نخستین چهارشنبه هرماه، پس از اذان مغرب و عشا در سالن مبارک این فرهنگسرا انجام می شود. علاقه مندان برای بهره مندی از این برنامه ی ماهانه می توانند به نشانی فرهنگسرای بهمن واقع در میدان بهمن، خیابان شهید وفایی رجوع کنند.
categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By آموزش, سایت, فرهنگ, فیلم