به گزارش صد کادو استاد ادبیات زبان فارسی با تاکید آنکه اشراف آیت الله رییسی بر مسائل هنری بسیار بالا و قابل تحسین است اظهار داشت: قول ریاست جمهور بر پیگیری تحقق مطالبات هنرمندان تا رمضان آینده قوت قلبی برای اهالی خانواده هنر بود.
به گزارش صد کادو به نقل از خبرگزاری ایرنا، آیت الله دکتر سیدابراهیم رییسی شامگاه ۲۵ فروردین میزبان ضیافت افطار و نشست صمیمانه با هنرمندان و پیشکسوتان عرصه تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی با سلایق و طیف های مختلف بود.
هرچه گفته شد ریاست جمهور تمامی موارد را تایید کردند
نمایندگان تمامی اصناف هنری هر آنچه که نیاز، تمنا و مطالبه داشتند نزد ریاست جمهور ابراز کردند
دکتر اسماعیل آذر، عضو ارشد هیات علمی دانشگاه و استاد تمام ادبیات فارسی که علاوه بر چهره مدعو، اداره و اجرای این مراسم را نیز بر عهده داشت در گفت و گو با خبرنگار کتاب و ادبیات با بیان آنکه در یک کلمه نشست صمیمانه رئیس جمهور با هنرمندان را بسیار مثبت ارزیابی می کنم، عنوان کرد: در این جلسه در کنار حضور طیف های مختلف خانواده هنرمندان کشور، اهالی سینما حضور چشمگیرتری داشتند. شاید حق هم همین بود چونکه همیشه بیشترین حرف و حدیث ها از این طیف به گوش می رسد.
وی ضمن اشاره به آنکه برای این جلسه پای سفره افطار و دیدار صمیمانه از تمامی اصناف هنری که می توانستند حضور داشته باشند دعوت شده بودم و تقریباً هم غایب نداشتیم و هر کسی را دعوت کرده بودند در بین گروههای مختلف هنری حضور داشتند تصریح کرد: نمایندگان تمامی اصناف هنری هر آنچه که نیاز، تمنا و مطالبه داشتند نزد ریاست جمهور ابراز کردند. با شنیدن تمامی صحبت ها و سخنان، صادقانه می گویم تمام گفته ها درست و عادلانه بود و رد و نشانی از اعتراض از کسی نشنیدم. چونکه سخنان برمبنای نیازهای جامعه هنری برای پیش بردن مباحث و دغدغه های آن در عرصه های فرهنگی کشور بود.
آذر خاطرنشان کرد: مهم آن بود که هرچه گفته شد ریاست جمهور تمامی موارد را تایید نمود و و پاره ای از دستورات را در همان جا به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیگیری و به انجام رساندن ارائه داد.
برقراری علقه عاطفی، میان مهر ریاست جمهور وزیر فرهنگ با اهالی هنر
آیت الله رئیسی به این نکته اشاره داشتند که سال آینده اگر عمری باقی باشد و چنین نشستی برقرار شود تمامی موارد گفته شده را برای پوشیدن جامه عمل پیگیری خواهد کرد
آذر ضمن اشاره به این سخن شیخ اجل سعدی شیرازی که «هنرمند هر کجا که رود قدر بیند و به صدر نشیند» اظهار داشت: همگان می دانیم هنرمندان ظرافت های خاصی دارند و آنها در همه جای دنیا شخصیت های صدرنشین هستند. اما برای من بسیار جالب بود که ریاست جمهور در کنار شنیده یک یک سخنان هنرمندان، بر آن گفته ها نخست تدقیق داشتند و سپس پاسخگو بودند. همین طور آیت الله رییسی بر بیش از ۹۰ درصد خواسته های هنرمندان صحه گذاشتند و دستور به انجام تمامی آن مطالبات دادند.
نویسنده کتاب شکوه عشق: تاریخ و شعر عاشورا اضافه کرد: بعنوان مثال وقتی یکی از سخنرانان به این نکته اشاره نمود که در کنار آن چهار میلیون مسکنی که مقرر است ساخته شود سالن هایی برای اشاعه فرهنگ حتما ساخته شوند، ریاست جمهور گفتند که دستور این مهم داده ام و بر این کار تاکید خواهم داشت. معتقدم میان مهر ریاست جمهور وزیر فرهنگ با اهالی هنری یک نوع علقه عاطفی برقرار شد. همه حاضران این را شاهد بودند که فضا؛ فضایی پرمهر و دوستانه بود.
عضو ارشد هیات علمی دانشگاه با بیان آنکه پس از ضیافت افطار و صحبت های هنرمندان همه بر این نکته تاکید داشتند و آرزومند بودند تا تمامی موارد گفته شده از طرف رئیس جمهور پشتوانه اجرائی داشته، محقق شوند و لباس عمل به خود گیرند خاطرنشان کرد: همین طور بعنوان راوی حاضر در این جلسه می گویم که آیت الله رئیسی به این نکته اشاره داشتند که سال آینده اگر عمری باقی باشد و چنین نشستی برقرار شود تمامی موارد گفته شده را برای پوشیدن جامه عمل پیگیری خواهد نمود.
چرایی بر هم خوردن نشست آیت الله رییسی با هنرمندان
آذر با بیان آنکه قبل از برگزاری نشست ۲۵ فروردین ماه عده ای نسبت به برگزاری همین نشست چند طی چند روز گذشته سخن می گفتند و نقدهایی را وارد می کردند عنوان کرد: در نشست قبلی که به وقع نپیوست به علت آنکه مانند همین نشست جزو مدعوان بودم و بنا بود تا اداره و اجرای آن مراسم نیز بر عهده من باشد این سخن را از سر صراحت و بر سر عدل می گویم که تنها علت آن آلودگی هوا بود.
آنچنان که همگان می دانند از پیش عنوان شده بود که این مراسم مقرر است در فضای باز نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور برگزار گردد و به علت آلودگی هوای تهران امکان تشکیل شدن آن وجود نداشت. حتی میزان آلودگی به حدی بود که این احتمال وجود داشت که شاهد تعطیلی مدارس و ادارات باشیم. اما تنها چند روز بعد و بمحض آنکه هوا رنگ و روی مناسبی به خود گرفت شاهد برگزاری این جلسه صمیمانه در قالب دعوت و حضور همه افراد مدعو بودیم.
نویسنده کتاب عبرتگاه تاریخ: سرگذشتهای خواندنی و عبرت آموز تاریخ ایران با تکیه بر آنکه این جزو پرسش های من بود که چرا شاهد حضور برخی شخصیت ها و چهره های هنری نیسیتم تصریح کرد: این پرسش را از رئیس سازمان سینمایی (محمد خزاعی) پرسیدم و پاسخ او برای من و تمامی حاضران منطقی بود. اینکه تعدادی از هنرمندان به علت حضور سر صحنه های فیلم برداری و یا حضورشان در دیگر استانها امکان حضور در این جلسه و ضیافت را نداشتند. از طرفی باید فضا و ظرفیت محدود در پذیرش جامعه کثیر هنرمندان را نیز مدنظر قرار داشت. از همین رو تلاش شد تا در دعوت از جامعه هنری از تمامی قشرهای فکری و نگرش های هنری افراد نخبه ای را بعنوان نمایندگان آن گروه صنفی برای دعوت مد نظر قرار دهند.
وی با بیان آنکه یکی از گلایه ها آن بود که می گفتند همه هنرمندان باید باشد اضافه کرد: طبیعی است که مکان و زمان اجازه این امر را نمی داد و خود آیت الله رئیسی نیز به این مورد اشاره کردند. حضور هنرمندان محدود بود اما از هر صنفی سرآمدان آن صنف حضور داشتند و همه چیز به زیبایی می چرخید و می گردید.
اشراف ریاست جمهور بر حوزه مبانی و دغدغه های هنری و فرهنگی تحسین آور است
اگر شنونده صحبت ها و پاسخ های آیت الله رییسی خطاب به هنرمندان حاضر در این جلسه باشید متوجه می شوید که اشراف و نگرش ایشان در زمینه فرهنگ و هنر کاملاً واضح و قابل تحسین است
آذر در پاسخ به این پرسش که اغلب در افواه عموم اینگونه برداشت می شود که شخص رییس جمهور بعنوان عالی ترین فرد اجرائی یک کشور در تمامی فعالیت هایش شاهد غلبه رویکرد، مبانی و اصول سیاسی هستیم؛ شما بعنوان یکی از مدعوان حاضر در این جلسه رویکرد، اشراف و آشنایی ریاست جمهور با مبانی فرهنگی و هنری و دغدغه هی هنرمندان را به چه صورت ارزیابی می کنید اظهار داشت: این نیاز به بین نظر من ندارد! اگر شنونده صحبت ها و پاسخ های آیت الله رییسی خطاب به هنرمندان حاضر در این جلسه باشید متوجه می شوید که اشراف و نگرش ایشان در زمینه فرهنگ و هنر کاملاً واضح و قابل تحسین است.
این استاد ادبیات اضافه کرد: تمامی هنرمندان نیز در رویارویی با پاسخ های ریاست جمهوری بر درست بودن دیدگاه ها و نظرات ریاست جمهور تاکید داشتند و این تنها حرف من نیست.
نویسنده کتاب ادبیات ایران در ادبیات جهان با بیان آنکه اساسا در برگزاری هر رویداد، نشست و در مجموع انجام هر فعلی به هنر حال ناقدی وجود دارد خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت آن بود که در خلال صحبت هنرمندان هیچ کدام گلایه ای از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح نکردند. چونکه طی این مدت بنا به اقوال خود حاضران هر کس برای رفع مشکلش در زمینه تخصصی و حرفه ای خود نزد آقای محمدمهدی اسماعیلی رفته و با وزیر ملاقاتی کرده بود، وی تا هر جایی که مقدور بوده دست آن شخص را گرفته است و این همان فضای زیبا و توام با همدلی و نگرش عادلانه ای که در آن نشست میان مسئولان و هنرمندان ترسیم شد.
زیباتر از برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی؛ استمرار چنین برنامه هایی در دولت سیزدهم است
آذر در ادامه این گفت و گو با یادآوری این مهم که بعنوان یکی از اهالی جامعه فرهنگ و هنر ایران زمین بر خود فرض می دانم که تقدیر و تشکری از دولت مردان، مسئولان و متولیان امر هنر و فرهنگ کشور داشته باشم اظهار داشت: در این جلسه صمیمانه و همراه با گفت و گو هنرمندان با آیت الله رییسی، هر هنرمندی که سخن می گفت به صورتی از عملکرد آقای اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر می کرد و بر همدلی و همراهی وی با خانواده فرهنگ و هنر مُهر تایید می گذاشت. مسئله ای که مورد تأیید من هم بود و آنرا به اخلاق و عاطفه مندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مربوط می دانم.
وی با تکیه بر آنکه انسان هایی که عاطفه مندند و روح بلند انسانی دارند، عملکرد مدیریتشان بهتر و پیش برنده تر است تصریح کرد: بعنوان مثال می توانم به کنگره و جشن های بزرگداشت حکیم نظامی اشاره کنم که از شهرستان ها، استان های، حتی روستاها و شهرهای خیلی دور با آن مراسم هم داستان بودند. طی آن ایام و برگزاری آن مراسم در فضای مجازی، صدا و سیما و هر جایی که عبور می کردیم و جستجو می کردیم؛ می دیدیم که سفره نظامی باز است.
نویسنده کتاب تاریخ هزار ساله شعر پارسی دربارهٔ امام رضا (ع) اضافه کرد: حتی در تمام سفارت های جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان روز اندیشه حکمت آمیز این حکیم بزرگ ایرانی را جشن گرفتند. از آن تلاش ها مهم تر آن بود که این مبحث رها نشده و بطور سازمان یافته کار معرفی و بزرگداشت حکیم نظامی و دیکر شاعران بزرگ فرهنگ و ادب فارسی در دست انجام است. پس انصاف است که از شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای دکتر محمود شالویی مشاور وی و مدیرکل حوزه وزارتی تقدیر کنم چونکه از نزدیک شاهد بودم که این افراد فعالیت شب و روزشان بیشتر از خواب و استراحتشان بود تا بزرگداشت حکیم نظامی آبرومند برگزار گردد.
آذر در آخر اظهار داشت: همین طور باید سپاس گزاری خودرا از فرهنگستان هنر ابراز کنم. این سخن حضرت پیامبر اعظم(ص) است که اگر کسی کار خوب انجام می دهد آنرا به بقیه بگویید تا مشق و عبرت بگیرند و به دیگران هم به آن کار خود روی بیاورند نه آنکه روی گردان شوند.
به گزارش صد کادو به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ آیت الله دکتر سیدابراهیم رییسی شامگاه پنجشنبه (۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۱) میزبان دورهمی هنرمندان و پیشکسوتان عرصه تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی با سلایق و طیف های مختلف بود.
حمایت از موسیقی سنتی و موسیقی نواحی، توجه به حقوق مؤلف، برنامه ریزی برای تقویت احساس تعلق خاطر به پدیده های ملی و دینی، ترسیم نقشه راه در زمینه فرهنگ و هنر، استفاده از ظرفیت هنرمندان پیشکسوت، توجه به آثار آهنگسازان ایرانی و حفظ و نگهداری آن، پشتیبانی از تئاتر و هنرمندان این حوزه، توزیع عادلانه منابع بین همه فعالان فرهنگ و هنر، راه اندازی سالن های نمایش در کنار مجتمع های مسکونی، فرهنگسازی درباب سرگرمی، توجه به بیمه و مسکن هنرمندان و کوشش برای ثبت جهانی خط نستعلیق همچون مهم ترین محورهای مطرح شده توسط هنرمندان و فعالان این عرصه بود.
منبع: sadkado.ir
categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By جشن, زیبایی, سازمان, سفر