در نشست مدیرعامل خانه هنرمندان ایران چه گذشت؟

    Home  /  جشن  /  در نشست مدیرعامل خانه هنرمندان ایران چه گذشت؟

در نشست مدیرعامل خانه هنرمندان ایران چه گذشت؟ Image

در نشست مدیرعامل خانه هنرمندان ایران چه گذشت؟

به گزارش صد کادو مجید رجبی معمار در نشست رسانه ای مرور فعالیتهای خانه هنرمندان ایران در دوران کرونا ضمن اشاره به انتظارات اهالی هنر از رئیس جمهور جدید و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: این توقع از رئیس جمهور منتخب وجود دارد که شرایط سخت هنرمندان را درک کند و وزیر فرهنگ و ارشادی آگاه به مسائل هنر و هنرمندان و دغدغمند را معرفی نماید.
به گزارش صد کادو به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نشست رسانه ای مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با عنوان «مروری بر فعالیتهای خانه هنرمندان ایران در دوران کرونا» بامداد امروز (دوشنبه ۱۴ تیر) در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد و همزمان به صورت مجازی هم پخش گردید به علت انتشار کرونا.

در ادامه مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان با ابراز تسلیت به مناسبت درگذشت دو تن از همکاران رسانه در حادثه اخیر واژگونی اتوبوس بیان نمود: انتشار کرونا مشکلات و تنگناهای زیادی را برای عموم مردم و اهالی فرهنگ و هنر ایجاد کرد. البته این مشکلات در زمینه های مختلف شدت های متفاوتی داشته است و هنرمندان تئاتر، سینما، تجسمی و… هریک به شکلی تحت تأثیر این وضعیت دشوار قرار گرفتند. با عنایت به اینکه این ویروس و تغییرات آن قابل پیشبینی هم نیست، شرایط عجیبی را از ابتدا تابحال رقم زده است اما لازم است خویش را با شرایط وفق و به فعالیتهای فرهنگی و هنری ادامه دهیم.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش های رسیده از جانب سازمان جهانی بهداشت و باوجود کشف و ساخت واکسن کرونا همچنان هشدارهایی در خصوص جهش و تغییرات جدید ویروس و رعایت مستمر پروتکلهای بهداشتی داده می شود اما نمی توان فرهنگ و هنر را تعطیل کرد. ضمن اینکه اهالی فرهنگ و هنر علاوه بر اینکه معیشت خویش را از راه فعالیتهای خود دنبال می کنند، باید به مردم هم به واسطه هنر خود امید و روحیه بدهند.
رجبی معمار با مرور فعالیتهای خانه هنرمندان ایران در ایام ابتدایی درگیری با ویروس کرونا اظهار داشت: پس از مدتی از آغاز انتشار کرونا تصمیم گرفتیم خانه هنرمندان ایران به فعالیتهای خود ادامه بدهد. چاره اندیشی کردیم تا در فواصل بهبود شرایط بین پیک های کرونا گالری ها و نمایشگاه ها برقرار باشند اما به تدریج دریافتیم که کار خیلی سخت است و گریزی از وضعیت جهانی نیست. سال قبل تنها یک نمایش «برگشتن افتخارآمیز مردان جنگی» در دو بازه زمانی آبان و اسفند ماه به روی صحنه رفت که به علت مواجهه باردیگر با انتشار کرونا اجرای آن متوقف ماند.
وی ضمن اشاره به استفاده از ظرفیت اینترنت و فضای مجازی در روزهای کرونا در خانه هنرمندان ایران توضیح داد: لایوها و نشست های برخط خانه هنرمندان ایران از نظر کمی و کیفی در مخاطبان ارتقا ایجاد کرد. تعداد بازدیدکنندگان این لایوها مورد توجه و درخور تحسین از منظر همراهی کارشناسان و متخصصانی بود که در این گفت وگوهای برخط در حوزه های مختلف ما را یاری کردند.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران ضمن اشاره به بعضی از لایوهای خانه هنرمندان ایران از آغاز سالجاری اظهار داشت: حداقل پنج برنامه برای نکوداشت و یادبود زنده یادان نجف دریابندری، خسرو سینایی، منوچهر طیاب، اکبر عالمی، عبدالوهاب شهیدی و… برگزار گردید. «شطرنج باد؛ تولد دوباره» در حوزه مرمت فیلم کار شاخص دیگری بود که در حوزه سینما برگزار گردید. بیشتر از ۵۰ پادکست با عنوان اساطیر یونان با کارشناسی سیاوش پاکراه پارسال مورد توجه قرار گرفت. ۱۲ برنامه تخصصی آگراندیسمان هم با دعوت از برجسته ترین چهره ها در حوزه طراحی صحنه و لباس تئاتر و سینما، عکاسی، خوشنویسی، تصویرگری، نقاشی، طراحی و… برگزار شد.
رجبی معمار درباره سایر فعالیتهای برخط خانه هنرمندان ایران توضیح داد: در برنامه «دوشنبه های سینما» با اجرای کیوان کثیریان سعی شده است به موضوعات جدید با نگاهی صدمه شناسانه پرداخته شود. همینطور پنج لایو با مبحث نهادها و انجمن ها به معرفی این خانه ها و انجمن های اصلی هنری کشور و سیاست ها و فعالیت هایشان می پردازد. لایوهای «سخن» در حوزه ادبیات و «آهنگ» در حوزه موسیقی هم به صورت تخصصی در اینستاگرام خانه دنبال می شوند.

وی با بیان خبر آغاز لایوهای تخصصی در زمینه «معماری» با عنوان «خشت» در آینده ای نزدیک اضافه کرد: لایوهای خانه هنرمندان ایران در حوزه تئاتر هم با عنوان «بندباز» مشکلات و شرایط این هنر را بررسی و ارزیابی می نماید. در ۷ رشته تجسمی هم گفت وگوهای برخط «تجسم» از اینستاگرام خانه هنرمندان ایران میزبان مخاطبان و علاقه مندان به این هنرها خواهد بود.
رجبی معمار ضمن اشاره به آغاز فعالیت گالری ها و نمایش ها از اردیبهشت ۱۴۰۰ به بعد بیان نمود: نمایش «پس از برخورد جسم سخت به سر» میزبان ۸۵۰ تماشاگر با ظرفیت ۵۰ درصدی سالن انتظامی بود که استقبال خوبی در شرایط کنونی به حساب می آید. نمایش «هیچ، میان ما» به کارگردانی سیاوش پاکراه هم برای نخستین بار به صورت مجانی اجرای خویش را پشت سرگذاشت و میزبان ۸۰۰ نفر در تعداد ۳۲ اجرا بود. در سال ۹۹، ۱۳ نمایشگاه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد که بزرگترین آن نمایشگاه «تصویرسال» به همت سیف الله صمدیان بود که با وجود شرایط کرونا مورد استقبال قرار گرفت و تا نوروز ۱۴۰۰ هم ادامه یافت. نمایشگاه تصاویر فیلم «درخت گردو» ساخته محمدحسین مهدویان، نمایشگاه مسکن با توجه سیلاب های صورت گرفته، یاد شهدای سلامت، نمایشگاه «صلح را باید از کودکی آموخت»، نمایشگاه عکس اورامانات با همکاری یونسکو، نمایشگاه «تهران از منظر هنرمندان»، نمایشگاهی از آثار استاد ممیز به مناسبت پانزدهمین سالگرد درگذشت او، نمایشگاه من شهروند زمین هستم و… مجموعه نمایشگاه هایی است که سال قبل برگزار کردیم. این در شرایطی است که در شرایط غیرکرونا سالانه میزبان آثار حدود ۱۰۰ نمایشگاه بودیم.
وی ضمن اشاره به نمایشگاه های سال ۱۴۰۰ در خانه هنرمندان ایران توضیح داد: در ماه رمضان نمایشگاه اسماءالحسنی را برگزار کردیم و در ادامه میزبان نمایشگاه های طراحی مبلمان لهستانی، آثار حسن مرادی، روشنای بزرگان، فاصله، نگاهی دیگر، مرزی برای دیدن، بالقلم، مرثیه ای برای یک رویا و زیبایی در جنگ بودیم. هم اکنون هم انجمن سفال و سرامیک ایران، دومین سالانه نمایشگاه کاربردی های معناگرا را در مجموعه گالری های خانه هنرمندان ایران برگزار کرده است که با استقبال بسیار خوبی مواجهه بوده است. برنامه مان تا آخر سال هم برای برگزاری گالری ها مشخص است که با عنایت به وضعیت کرونا درباره برگزاری آن تصمیم گیری خواهیم کرد.
درآمدهای خانه هنرمندان ایران به ۶ تا ۸ درصد ماقبل کرونا کاهش یافت
رجبی معمار افزود: خانه هنرمندان ایران یک نهاد دولتی نیست و بودجه سالانه مصوب ندارد و به سبب مشکلات بودجه تابستان سال گذشته ما مبحث را با اهالی رسانه در بین گذاشتیم و آنها همراهی خوبی داشتند و در مهر ماه با حضور اعضای شورایعالی خانه هنرمندان و معاون رئیس جمهور و تعدادی از مدیران دغدغه ها و مسائل صنوف و انجمن ها عنوان شد. در جمع بندی این جلسه قول داده شد تا خانه هنرمندان ایران و انجمن های هنری از حمایت مالی دولت و شهرداری تهران برخوردار شوند و برای هنرمندان و عضو انجمن ها هم کمک هزینه و وام در نظر گرفته شود که پس از پیگیری های فراوان، یک ونیم میلیارد تومان در سه قسط از جانب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کند. یک و نیم میلیارد تومان هم از جانب شهرداری تهران به این خانه کمک شد؛ رقمی که برابر با ساخت یک فیلم سینمایی متوسط است و اداره یکسال خانه هنرمندان ایران، نگهداری گالری ها، هزینه پرسنل و سایر هزینه های جاری حداقل مبلغی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان می طلبد. این رقم صرفاً برای هزینه های مستمر کافی است نه تولید محتوا. هم چنین خانه هنرمندان ایران از محل اجاره سالن ها، درصدی از فروش بلیت نمایش ها، اجاره رستوران ها و… قبل از کرونا درآمدی کسب می کرد که سال قبل تنها ۶ تا ۸ درصد از درآمدهای پیش از دوران کرونا را توانست بدست آورد.
وی در ادامه نشست از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا کرد فهرست وام های داده شده به هنرمندان و موسسات فرهنگی ای که در چارچوب وام کار این کمک ها را دریافت نمودند، جزئیات آن تشریح شود تا مشخص شود در سال ۹۹ چه کسانی دریافت کننده این وام بوده اند. رجبی معمار اضافه کرد: این توقع از رئیس جمهور منتخب وجود دارد که شرایط سخت هنرمندان را درک کند. هنرمندان تجسمی، تئاتر خصوصی و خیلی از هنرمندان در وضعیت استیجاری به فعالیت خود ادامه می دادند و در پرداخت اجاره بهایشان با مشکلات جدی مواجه اند. خیلی از سالن های خصوصی تعطیل و جمع شده اند. خانه هنرمندان ایران هم در شرایط سختی به سر برده است و امید دارد در دولت جدید از خبرگان هر رشته دعوت به مشورت و همکاری شود.
اخیراً بدون هیچ ابلاغیه رسمی نمایش ها تعطیل شده است. یا شنیدم در چارچوب یک مصاحبه رئیس مرکز هنرهای تجسمی اعلام نموده است با عنایت به پیک کرونا باید گالری ها تعطیل شوند. اما این تعطیلی چه طور مدیریت می شود؟ چرا سینماها تعطیل نشده اند؟ چرا در یک وزارت خانه که جزئیات شرایط کرونا را می داند و اطلاع رسانی درباره کرونا توسط وزارت فرهنگ و ارشاد صورت می گیرد، با عنایت به دانستن احتمال تعطیلی ها چرا جلسات تخصصی با حضور اهالی و خبرگان هر رشته برگزار نمی گردد تا بتوان با رعایت پروتکلهای بهداشتی حداقل پیوستار فرهنگ و هنر به شکلی ادامه پیدا کند. برای مثال ظرفیت تماشاگران نمایش ها به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند اما تعطیل نشود. هم چنین درهای گالری ها به روی مردم با حفظ ضوابط بهداشتی باز باشد.
کیوان کثیریان مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان هم در این جلسه، حضور داشت و ادامه نشست به پرسش های خبرنگاران اختصاص داشت.

منبع:

Author | صدکادو Comments | دیدگاه‌ها برای در نشست مدیرعامل خانه هنرمندان ایران چه گذشت؟ بسته هستند Date | 08/07/2021