به گزارش صد کادو فصل نخست رویداد فرهنگی – هنری «باغ و گلستانم آرزوست» با مبحث گل ها و گیاهان بومی ایران برگزار می گردد.
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، انجمن عمارات محروسه ایران اعلام نمود در نظر دارد با همکاری مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، شهرداری منطقه ۱۲ و انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران اولین رویداد دوره ای سالانه گل ها و گیاهان بومی ایران را به مناسبت روز ملی گل و گیاه (۲۵ خرداد) در سال ۱۴۰۰ برگزار کند.
این رویداد مستقل که در هر دوره به یکی از مناطق مختلف ایران فرهنگی تعلّق خواهد گرفت و در فصل نخست به گل ها، گیاهان و آثار بومی بافت تاریخی طهران می پردازد، دارای برنامه های جانبی با همکاری دیگر تشکّل های هنری، تخصّصی و حرفه ای در رابطه با گل و گیاه است.
رویداد فرهنگی – هنری «باغ و گلستانم آرزوست» دارای رویکرد پژوهش محور و کاربردی با تاکید بر کارهای مستقل مردمی، غیرانتفاعی عام المنفعه، عاشقانه و مسئولانه عموم جامعه (مخصوصا اشخاص متخصص و فرهیخته علمی، فرهنگی و هنری) در جهت پاسداشت و حراست از هنر، فولکلور و تنوع فرهنگی / زیستی و هویت سنت های محلی و بومی نواحی مختلف ایران فرهنگی (ایرانشهر) است.
اهداف رویداد
– احیای گل ها و گیاهان ایرانی در عمارت های تاریخی
– به کارگیری فرهنگ و هنر در پیوند گل ها و گیاهان ایرانی با عمارت های تاریخی
– بازآفرینی جایگاه، نقش و ارزش جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و هنری گل ها و گیاهان بومی و محلی ایران
چالش، اهمیت و کاربرد موضوع
سرزمین پهناور ایران فرهنگی، به واسطه تنوع زیستی و فرهنگی و با تاکید بر تاریخ و پیشینه غنی خود، همچون سرزمین هایی است که عناصر زیستی و فرهنگی بومی و محلی آن و مخصوص همان منطقه، قابل شناسایی و ردیابی است.
در دهه های اخیر، به واسطه یکسان سازی و جهانی سازی فرهنگ ها و ارتباطات فرامحلی و فرامنطقه ای، متاسفانه، خیلی از زوایای آن درحال یکنواختی و فراموشی است.
یکی از مهم ترین عناصر در معماری و باغ های ایرانی که پیوند نزدیکی با طبیعت دارد، گل ها و گیاهان هستند.
با توجه به این تنوع زیستی و فرهنگی در نقاط مختلف ایران، شایسته است بار دیگر، کاربرد گل ها و گیاهان در نقاط مختلف ایران و بر مبنای خصوصیت ها و پیشینه بومی آنها مورد توجه قرار گیرد.
از آن جا که یکی از مهم ترین منابع شناسایی گل ها و گیاهان بومی، نوشتارهای مکتوب و در رأس آن ادبیات ایران است، بنابراین قصد آن داریم تا در بخش نمایشگاه هنری، با تاکید بر اشعار و ادبیات ایران، به خلق آثار هنری از گل ها و گیاهان مناطق مختلف، در رشته های هنری عنوان شده در پوستر بپردازیم.
در ادامه، تلاش بر آن خواهد بود آثار و داشته های فرهنگی و هنری ایران، مورد توجه گیاهشناسان علمی قرار گیرد تا از این منظر، با بررسی خصوصیت های بومی گیاهان و با بهره گیری از تخصص مهندسان فضای سبز و طراح منظر مخصوصاً در حوزه باغ سازی و باغ آرایی، کاربرد این گل ها و گیاهان که دارای پیشینه تاریخی و فرهنگی در ایران هستند، مورد مطالعه و به کارگیری عملی در بافت ها و عمارت های تاریخی قرار بگیرد.
و در نهایت، تلاش می شود با تاکید بر اطلاعات جمع آوری شده که آمیخته ای از خصوصیت های تاریخی، فرهنگی، علمی و طراحی خواهد بود، برای نقاط مختلف ایران، باتوجه به ارزش های بومی و محلی، گونه های مختلفی از باغچه ها و باغ های ایرانی تعریف شود تا نسبت به حفاظت و احیای گل ها و گیاهان در مجموعه ها و عمارت های تاریخی، برنامه ریزی شایسته صورت پذیرد و هر کدام از باغ ها و عمارت های تاریخی ضمن حفظ اصالت و پیشینه خود، دارای اصول طراحی بومی و محلی همان مناطق باشد.
از علاقه مندان حضور و مشارکت در بخش های مختلف جانبی این رویداد دعوت می شود، ضمن رفتن به پوستر، برای ثبت نام و اطلاع از شرایط خلق آثار و همینطور چگونگی مشارکت داوطلبانه در بخش نمایشگاه و دیگر بخش های جانبی، از راه راه های ارتباطی ذکرشده آگاهی بیشتر کسب کنند
اولین بخش جانبی این رویداد، باتوجه به شرایط فعلی کرونا به صورت مجازی وبینار در ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ با مبحث های در ارتباط با حوزه گل ها و گیاهان و بافت تاریخی طهران انجام می شود. تاریخ برگزاری نمایشگاه هنری مربوط هم با جایگزینی زمان مناسب، در انتها شهریور اعلام خواهد شد.
حامد دریایی فرد جهرمی، مدیر این رویداد و تینا نجف کنی، مدیر هنری و اجرایی نمایشگاه هستند.
علاقه مندان می توانند برای تماس با دبیرخانه رویداد از راه ایمیل دبیرخانه به نشانی PersiaPMA@GMail.com، صفحه اینستاگرام به نشانی PersianGardenArt و شماره واتس اپ ۰۹۳۵۹۷۳۷۷۴۲ اقدام نمایند.
categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By ارتباطات, فرهنگ, كتاب, نمایش