صد کادو: در همایش مجازی «ظرفیت فرهنگی- اجتماعی نوروز» نوروز بعنوان نماد توجه به طبیعت و صلح و آرامش در جهان معرفی گردید.
به گزارش صد کادو به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، مرتضی نور محمدی، دبیر همایش مجازی «ظرفیت فرهنگی- اجتماعی نوروز» با اشاره به اینکه بهار طبیعت از راه می رسد و صحنه جهان به صورتی آئینه تمام نمای قدرت خداوندی است اظهار داشت: نوروز نماد عینی این تغییر و تحول است و جشن نوروز یک عنصر خلاقیت در میان کشورهای منطقه است و گفت و گو درباره یک مقوله هویتی مشترک نقشی اساسی در دستیابی به امنیت پایدار دارد.
نوروز نمادی برای نو شدن، همسازی و هم اندیشی با یکدیگر است
حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، نیز با اعلان اینکه در نوع نگرش های جدیدی که در روابط بین ملت هاست، شاهد شکل گیری نگاهی جدید هستیم، اظهار داشت: جهان ما طوری خواهد شد که به آن می نگریم؛ اگر جهان را پر از منازعه، قتل و درگیری ببینیم، نگاه ما همچنین خواهد شد و اگر جهان را پر از فرهنگ و اندیشه ببینیم، جهان ما همان گونه می شود. نوروز و رفتارهایی که در حاشیه مراسم آن شکل می گیرد، یکی از نمادهایی است که در آن میلیون ها انسان به تعارض، خشونت و منافع لجام گسیخته نمی اندیشند بلکه به نو شدن، بازاندیشی درباره خود و برساختن زندگی بهتر و همسازی و هم اندیشی با یکدیگر فکر می کنند.
او با اعلان اینکه آئین های نمادین نوروزی برمبنای تحول و نو شدن طبیعت شکل می گیرد، اظهار داشت: فراموش نکنیم در عصر مدرن دانش هایی تولید شده که بنای آن بر دستکاری و تخریب طبیعت است. ما دانش و زندگی اجتماعی را ساختیم که نتیجه آن تخریب و نازسازگاری با طبیعت است اما آئین نوروز و اندیشه های دینی به ما می آموزد که باید زندگی را بسازیم و به شکلی بیندیشیم که سازگار با طبیعت باشیم.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی درباره متعارض نبودن نوروز با اندیشه های دینی نیز توضیح داد: پیامبر (ص) در بحبوحه سخت ترین و سرنوشت سازترین جنگ ها، اجازه کوچک ترین تعدی به طبیعت نداده است و یکی از اصول و احکام بزرگ آئین های مذهبی پاسداری از طبیعت و جانداران موجود در آنست.
برگزاری جشن نوروز در افغانستان حتی در تاریک ترین دوره حاکمیت تکفیری ها
همین طور عبدالغفور لیوال، سفیر افغانستان در ایران، اظهار داشت: در آستانه نوروز شروع قرن ۱۴۰۰ هستیم و این هر صدسال یک دفعه اتفاق می افتاد. به همین خاطر پیش از جشن نوروز ۱۴۰۰ شمسی این جشن فرخنده طبیعت را به همه مردم جهان که با بهار انس دارند، مخصوصاً کشورهای تمدنی نوروز تبریک می گویم.
او درباره آئین نوروز در افغانستان توضیح داد: افغانستان یکی از کشورهای حوزه نوروز است که جشن طبیعت را با شکوه برگزار می نماید و از دوران باستان این جشن بومی و زایش بهار را با شکوه خاصی مورد تجلیل قرار داده و می دهد. در این روزها ترنم آهنگ «بیا بریم به مزار ملا ممدجان» شنیده می شود و مردم از همه گوشه کشور به سمت عروس شهرها، بلخ بامی می روند که در مراسم شرکت نمایند.
سفیر افغانستان در ایران با اعلان اینکه در سالهای اخیر بعد از آن که نوروز تبدیل به جشن حوزه بشری شد و از جانب یونسکو به رسمیت شناخته شد، این جشن رنگ تازه ای پیدا کرده است، اظهار داشت: بعنوان سفیر افغانستان در ایران، پیشنهاد می کنم به علت ارتباط طبیعی نوروز با طبیعت و بهار، این جشن در اکوسیستم طبیعت و حوزه تمدنی ما در نظر گرفته شود و می توانیم تغییرات مثبتی در این اقلیم خشک و بی باران به وجود بیاوریم.
نوروز روز نو و اندیشه نو است
سرور بختی، رئیس مؤسسه اکو و نماینده کشور تاجیکستان نیز در این همایش با اعلان اینکه نوروز جشن اتحاد مردم های منطقه است، تاریخ و سرنوشت ما به هم گره خورده و پیوند این مردم را نمی توان اعتراف نکرد، اظهار داشت: به اعتقاد مورخان، نوروز یکی از قدیمی ترین جشن های جهان است که پیام دوستی و محبت دارد و ما نیز به آن اعتقاد داریم.
نماینده کشور تاجیکستان درباره آداب و رسوم مردم این کشور، توضیح داد: مردم تاجیکستان هر ساله برای نوروز خانه و کاشانه خودرا تمیز می کنند، سفره هفت سین و هفت شین می چینند و روز و ایام نوروز بهترین لباس های خودرا می پوشند و به سر مزار عزیزان شان می روند، افرادی را که در طول سال کدورت داشتند، با هم آشتی می دهند.
وی افزود: مردم منطقه هیچ گاه از تجلیل نوروز دست برنداشته اند و جالب است همه یک آرزو دارند و آن صلح و آرامش و سلامتی برای تمام مردم جهان است و در این روزها امواجی از آروزهای خوب به آسمان می رود.
رئیس مؤسسه اکو اضافه کرد: نوروز روز نو و اندیشه نو است، پس بیایید در این روز و همه روز، بار دیگر دست دوستی، برادری و هم پیمانی به هم بدهیم و اندیشه های باطل را دور اندازیم برای اینکه عروس فصل ها، بهار نازنین، به ما این پیام را می دهد که بعد از هر سردی، گرمی فرا می رسد.
در سیاست از آموزه های نوروزی الهام بگیریم
عابد اکبری، رئیس مؤسسه ابرار معاصر تهران نیز در این همایش با اشاره به اینکه یکی از رسوم زیبای نوروز، زدودن پلشتی از محیط زندگی است و ما نیز به سمت خویشان می رویم و همدلی را در این روزها تمدید می نماییم، بیان کرد: پیشنهاد می کنم در ایام منتهی به نوروز، برای ایجاد همدلی و رفع تیرگی ها و کدورت هایی که در روابط بین کشورها به وجود می آید، کشورهای حوزه نوروزی، هرکدام جداگانه سفیر نوروزی به کشورهای یکدیگر اعزام کنند و سفرا همدلی بین ملت های منطقه را تجدید کنند.
او اظهار داشت: معتقدم اگر در سیاست بین ملت ها از آموزه های نوروزی الهام بگیریم، شاید بتوانیم کنار هم روزهای بهتری را سپری نماییم.
منبع: صد كادو
categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By تولید, جشن, سفر, سیستم