به گزارش صد کادو اختتامیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شب گذشته ۱۹ دیماه با پاسداشت سیدمحمود رضوی، تهیه کننده سینما برگزار گردید.
به گزارش صد کادو به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم «عمار»، ویژه برنامه تلویزیونی اختتامیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» شب گذشته ۱۹ دیماه با پاسداشت سیدمحمود رضوی، تهیه کننده سینما و کلر ژوبرت، نویسنده مسلمان فرانسوی از شبکه افق به روی آنتن رفت.
در این ویژه برنامه، با حضور فرزند شهید صیاد شیرازی در استودیوی برنامه و بیان خاطراتی از پدرش، بعد از پخش مستندی درباره سیدمحمود رضوی، تهیه کننده آثاری مانند «سیانور»، «ماجرای نیمروز» با حضور فرزند شهیدصیاد شیرازی، نادر طالب زاده، مسعود ده نمکی و جواد منصوری، مراسم پاسداشت و تجلیل سیدمحمود رضوی برگزار گردید.
در مستندی که درباره سیدمحمود رضوی پخش گردید، بهروز شعیبی، کارگردان فیلم سینمایی «سیانور» در سخنانی اظهار داشت: خوشحال هستم که در ۴۰ سالگی رضوی از او تقدیر می شود و امیدوارم سالهای سال فیلم بسازد و از سینما فاصله نگیرد.
مسعود ده نمکی هم در سخنانی اظهار نمود: فکر می کنم خلأ چنین برنامه ای حس می شد. «عمار» محملی است هم برای کشف استعدادها و هم تجلیل بزرگان. تجلیل جشنواره «عمار» از آقای رضوی، چنین کاری است. حوزه سیاست که آقای رضوی هم اکنون وارد آن شده است، به نظر من، لطمه به سینماست، ورودشان به سیاست، مغبون شدن سینماست، فکر می کنم باید تجدیدنظر کنند و به سینما برگردند، کار سینما مثل کتاب، ماندگار است اما سیاست مانند روزنامه است.
طالب زاده هم در سخنانی درباره سیدمحمود رضوی بیان نمود: آقای رضوی یکی از تهیه کنندگان برجسته است و خودش اندازه یک کارگردان، سوژه یابی و تیم تولید قوی دارد این مسائل فهم استراتژیک می خواهد که ایشان دارند.
در ادامه، پس از پخش کلیپی درباره مادر شهیدان خالقی پور، با اهدای چفیه شهید رسول خالقی پور، از سیدمحمود رضوی تجلیل به عمل آمد.
اهدای چفیه خونین شهید به سیدمحمود رضوی
در این قسمت برنامه، مادر شهیدان خالقی پور هم در ارتباطی تلفنی در سخنانی بیان نمود: مفتخرم که دهمین سالی است که با بچه های جشنواره «عمار» هستم و عوامل جشنواره، من را مادر خودشان می دانند. این چفیه ای که هدیه می دهم برای فرزندم رسول است که هر موقعی به جبهه و عملیات می رفت، این چفیه را می بست، پس از شهادتش، پیکرش ۴۰ روز در زمین مانده بود، وقتی چفیه او را به من دادند، پر از خون بود، من آنرا با اشک چشمانم شستم، لیاقت این چفیه، برای افراد خوب انقلابی است. آقای رضوی هم یکی از فرزندان لایق ماست. ان شاالله که این هدیه مبارکشان باشد. من فیلم «ماجرای نیمروز» ایشان را ده بار دیدم، بچه های من هم در این عملیات ها بودند، من در این فیلم دنبال بچه های خودم بودند، این قدر خوب بود که فکر می کردم واقعی است. کارهایی که در راه شهدا می سازند، شهدا هم به آن هل کمک می کنند و هم در آخرت، دستشان را می گیرد.
رضوی در سخنانی بعد از دریافت این هدیه اظهار داشت: تشکر می کنم از مادر شهیدان خالقی پور. افتخار می کنم مرا هم فرزند خودشان می دانند. سال ها دغدغه ذهنی من بود که وقتی می میریم چه چیزی در دست خواهیم داشت که در آخرت عرضه نماییم، حالا حداقل می دانم که چنین چفیه ای را می توانم بگویم دارم.
فرزند شهید صیاد شیرازی هم فانوس و لوح افتخار جشنواره مردمی فیلم «عمار» را با امضای مادر شهیدان خالقی پور به سیدمحمود رضوی اهدا کرد.
تقدیر از برگزیدگان «حافظه ملی» و «پایش اجتماعی»
در بخش بعدی این ویژه برنامه، برگزیدگان بخش مسابقه مستند «حافظه ملی» و «پایش و پالایش ملی» معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند. محمدصادق شهبازی که به نمایندگی از هیات داوران «پایش و پالایش ملی» در استودیوی برنامه حاضر شده بود، در سخنانی اظهار داشت: خوشحالم که جشنواره عمار به دوره یازدهم خود رسیده است، آثار این بخش جشنواره، نشان داده است که می شود شرایط کشور و مسیر انقلاب اسلامی را روز به روز بهتر کرد، مسائل کشور را اصلاح کرد و به پیش ببریم.
وی افزود: این مستندسازان و بعضی از این آثار، کارهایی هستند که توانستند یک چیزهایی را در کشور تغییر دهند، سال جاری در «عمار»، مستندی داریم که توانسته یکی از بزرگ ترین خصوصی سازی های اشتباه درباره کارخانه ماشین سازی تبریز را باطل کند. این مستندسازها می خواهند جلوی نق زن ها بگویند که امکان اصلاح و بهبود کشور وجود دارد.
در ادامه این ویژه برنامه برگزیدگان جشنواره در ۲ بخش مستند «حافظه ملی» و «پایش و پالایش ملی» مورد تقدیر قرار گرفتند. هیات داوران بخش «مستند حافظه ملی (تاریخ سیاسی)» شامل جواد منصوری، مسعود رضایی، جلال غفاری، محمدرضا کائینی و محمدصادق کوشکی ضمن تقدیر از اثر «کمیته» به کارگردانی عبدالحسین بدرلو و اثر «۱۹۱۹- نوزده نوزده» به کارگردانی مهدی صلواتچی لوح افتخار این بخش را به اثر «در لباس سربازی» به کارگردانی مهدی نقویان به دلیل «به علت تبیین مدیریت و فرماندهی برجسته و بسیار اثرگذار در ارتباط با دفاع مقدس» و اثر «سرو قامت» به کارگردانی سعید قنبرزاده محبوب به دلیل «معرفی روحانی مجاهد، مردمی و شجاع که همزمان توسط ضدانقلاب ترور شخصیت می شد» اهدا کردند.
همچنین فانوس این بخش به اثر «استان چهاردهم» به کارگردانی محسن کریمیان به دلیل «اهمیت موضوع، تدوین مناسب، مستند افشاگرانه ضد پهلوی» اهدا شد.
هیات داوران بخش «مستند پایش و پالایش اجتماعی» متشکل از حسن عباسی، محمدصادق شهبازی، ضمن تقدیر از اثر «سقف های معلق» به کارگردانی محمد نجفی و اثر «مهاجران» به کارگردانی سهیلا پورمحمدی، لوح افتخار این بخش را به اثر «متری شیش و نیم» به کارگردانی داوود مبصر به دلیل «اثرگذار بودن مستند پس از اکران در مسئله دشت مغان و ورود ریاست قوه قضائیه از ابعادقضایی و حقوقی» و اثر «نفس خوار» به کارگردانی مشترک محمد محمدی سرشت و علی سلمانی به دلیل «مبارزه امیدوارانه و ورود جوانان انقلابی به عرصه مقابله با تخریب محیط زیست» اهدا کردند.
همچنین فانوس این بخش به اثر «قزل قیه» به کارگردانی سیامک مختاری به دلیل «به خاطر خط شکنی و توجه به نقض قانون اساسی و مسئله انفال و یک طرفه نبودن مستند در پرداخت سوژه» تعلق گرفت.
حشتمی که به نمایندگی از مهدی نقویان کارگردان مستند «در لباس سربازی» حاضر شده بود، پس از دریافت جایزه جشنواره، پیام مهدی نقویان را قرائت کرد.
نقویان در بخشی از پیام خود به جشنواره «عمار» اظهار داشته بود: کمتر فیلمساز و مستندسازی است که دغدغه انقلاب اسلامی را داشته باشد و خویش را مدیون جشنواره عمار نداند، من هم چنین هستم. بسیار تأسف می خورم که نتوانستم امشب در جشنواره حاضر باشم. جایزه جشنواره «عمار» را به یاد عمار راستین انقلاب، به خانواده مرحوم آیت الله مصباح تقدیم می کنم.
«دستکش ننه عصمت» در دستان نویسنده فرانسوی
بخش بعدی ویژه برنامه اختتامیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار»، به پاسداشت خانم کلر ژوبرت، نویسنده فرانسوی مقیم ایران اختصاص داشت که کلیپ آن پخش گردید. در این کلیپ که در مسجد جوادالائمه تهران ضبط شده بود که مرحوم امیرحسین فردی بنیانگزار ادبیات داستانی کودک در آن بود، برگزار شده بود، با حضور مادر شهیدان خالقی پور و مادر شهید فلاح پور، «دستکش ننه عصمت»، جایزه ویژه جشنواره به خانم کلر ژوبرت نویسنده ادبیات کودکان اهدا شد. به علت رعایت دستورالعمل های بهداشتی، این پاسداشت، خارج از استودیوی ویژه برنامه جشنواره عمار برگزار شده بود.
بخش بعدی این برنامه، به معرفی بخش سوژه جشنواره عمار با عنوان «قصه ما» به نشانی gheseyemaa.ir اختصاص داشت. در این بخش، کلیپی از بی بی فاطمه حقیرالسادات، بانوی دانشمند و مخترع بعنوان یکی از سوژه های موفق سایت «قصه ما» پخش گردید.
در بخش پایانی این ویژه برنامه، کلیپی از «عبدالسلام قحوم»، مسئول گروه سرود انصارالله یمن و سرود این گروه برای شهادت حاج قاسم پخش گردید. این سرود با همکاری گروه های لبنانی، یمنی و سوری در کمتر از ۱۲ ساعت از شهادت حاج قاسم تولید و پخش شده بود.
categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By تولید, جشن, جشنواره, سایت