به گزارش صد كادو یك كارشناس فرهنگ و رسانه بر این باور است كه در شرایط فعلی صعود یك تیم فوتبال از كشورمان در فینال جام باشگاه های آسیا بطور حتم خوشحال كننده است اما بعضی رفتارها و واكنش ها به دنبال این پیروزی احتیاج به توجه و تامل دارد.
سید محمد طباطبائی ـ کارشناس فرهنگ و رسانه ـ در یادداشتی که با هدف ذکر چند نکته درباره صعود به فینال آسیا و با عنوان «خوشحال باشیم اما… » نوشته و در اختیار ایسنا قرار داده، آورده است:
«در چنین شرایطی که روزنه های امید هر روز کم و کمتر می شود صعود یک تیم فوتبال از کشورمان در فینال جام باشگاه های آسیا بطور حتم خوشحال کننده است اما بعضی رفتارها و واکنش ها به دنبال این پیروزی احتیاج به توجه و تامل دارد. در اینباره نکاتی مورد توجه نگارنده است که در ذیل میآید:
یک ـ بطور حتم باید به بازیکنان و کادر فنی تیم پرسپولیس خداقوت اظهار داشت که با این موفقیت توانستند پس از مدت ها دل مردم را شاد کنند. این هنر فوتبال است. طرفداران تیم رقیب هم حتی اگر از نگاه فوتبالی از بُرد تیم پرسپولیس خوشحال نشده باشند از این منظر که این پیروزی باعث شادی مردم شده است باید خوشحال باشند؛ پس خدا قوت به پرسپولیس.
دو ـ فوتبال فقط یک ورزش نیست، فقط یک رویداد ورزشی هم نیست، یک رویداد اجتماعی است؛ پس شادی مردم پس از صعود پرسپولیس به فینال آسیا فقط ورزشی نیست و شادی مردم را باید خارج از شادی ورزشی هم بررسی کرد.
جامعه ایرانی روزنهای برای شادی پیدا کرد؛ روزنه ای که فشارهای متنوع حاصل از رویدادهای تلخی که بخصوص در یک سال گذشته با آن مواجه بوده اند را برای ساعتی کمرنگ و شاید ناپدید کرد. مردم برای ساعتی مشکلات را فراموش کردند؛ فراموشی الزاما بد نیست. دیشب البته مردم کرونا را هم فراموش کردند و نفس به نفس هم به شادی پرداختند؛ ان شاءالله همه به سلامت باشیم.
سه ـ فوتبال مقرر است باعث صلح و دوستی شود نه سبب تعمیق عناد و کینه. این نگاه بخصوص در جامعه ای که پیرو دین اسلام است از آن جهت که اسلام بر اخلاق تاکید دارد و در جامعه ایرانی که سابقه نوع دوستی و مهربانی و اخلاق داری آن در تاریخ این سرزمین ثبت شده بیشتر مورد انتظار است. ازاین رو انتشار و بازنشر عکسی از یکی از اعضای کادر مدیریتی تیم النصر که ناامید و شکست خورده بر چارچوب دروازه تکیه داده باعث تاسف است. پیروزی شادی دارد اما تحقیر نه.
چهار ـ بطور حتم فوتبال ورزشی است که فقط بعد ورزشی ندارد، حتی خیلی ها آنرا ورزش سیاسی می نامند، اما بهره برداری سیاسی از یک پیروزی فوتبالی حلاوت اجتماعی آنرا کمرنگ می کند. خوب است که مسؤلان به پیروزی های عرصه ورزش توجه دارند اما خوب تر این بود که نسبت به وضعیت مدیریت ورزشی کشور بخصوص در سال های اخیر هم توجه داشتند. خوب است که مسؤلان برد فوتبالی را تبریک می گویند اما نگارنده امیدوار است مسؤلان موفقیت های اقتصادی و بهبود وضع معیشتی را هم به مردم تبریک بگویند.
پنج ـ بیشتر و شاید حدودا همه مسؤلان با استفاده از رسانه ای که استفاده از آن برای مردم ممنوع می باشد (توئیتر) پیروزی تیم پرسپولیس را به مردم تبریک گفته اند؛ گفتم آیا حواسمان هست؟
شش ـ تلخ ترین جمله ای که از خیلی ها و بخصوص از طرفداران تیم استقلال (رقیب پرسپولیس) شنیده شد (از نگاه نگارنده) این بود: چون پرسپولیسی ها عرب ها را بردند ما هم خوشحالیم. از این جمله جز بوی نژادپرستی به مشام نمی رسد.»
منبع: sadkado.ir
categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By فرهنگ, هنر