گالری گردی در پایتخت؛ مفهوم ما در دو به نمایش درمی آید

    Home  /  جشن  /  گالری گردی در پایتخت؛ مفهوم ما در دو به نمایش درمی آید

گالری گردی در پایتخت؛ مفهوم ما در دو به نمایش درمی آید Image

گالری گردی در پایتخت؛ مفهوم ما در دو به نمایش درمی آید

صد كادو: نمایشگاه های دو و مخمصه در دومین جمعه پاییزی در گالری های والی و شلمان افتتاح می شوند.

به گزارش صد کادو به نقل از مهر، در هفته ای که گذشت گالری ها تحت تأثیر هفته دفاع مقدس، نمایشگاه هایی با رویکرد مقاومت و دفاع مقدس برگزار کردند که همچون آنها می توان به نمایشگاه گروهی عکس «برای خرمشهر» در خانه هنرمندان ایران با نمایش ۲۶ عکس از آغاز اشغال خرمشهر تا اختتام فتح و آزادسازی، نمایشگاه مجازی هنرهای تجسمی به مناسب چهلمین سالگرد دفاع مقدس با عنوان «جلوه های حضور زنان در جنگ» با نمایش آثاری از ناصر افراسیابی، محسن راستانی، محسن شاندیز، ساسان مویدی، اکرم محمودی و علی بحرینی، نمایشگاه عکس «حماسه مقدس» در موزه هنرهای معاصر فلسطین، نمایشگاه «سرو استوار» شامل چهل پوستر منتخب محمدصابر شیخ رضایی با محوریت فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت، به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس در گالری مجازی رسانگار فرهنگسرای رسانه و نمایشگاه مجازی «۸*۴۰» با آثاری از هنرمندان برجسته تجسمی به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع اشاره نمود. همچنین، سه تابلوی نقاشی در ابعاد بزرگ که توسط غلامعلی طاهری هنرمند پیشکسوت نقاش خلق شده بود، در باغ موزه دفاع مقدس رونمایی گردید.
اما، روزهایی که در حال تجربه و گذران آنها هستیم، موسوم به روزهای کرونایی برای همه مردم است و اهالی فرهنگ و هنر نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ این در حالیست که کارهای هنری همچون سینما، تئاتر، موسیقی و نمایش آثار تجسمی به صورت نیمه تعطیل برگزار می گردند. در این میان گالری هایی در پایتخت هستند که نمایشگاه های هنری را با رعایت پروتکل های بهداشتی یا به صورت آنلاین برگزار می کنند. روزهای جمعه نیز که عمدتاً روزهای افتتاحیه نمایشگاه های هنری است، همچون قبل رونق ندارند اما با تعداد افراد کمتری در حال برگزاری هستند و همگان می کوشند این روزها را پشت سر بگذارند تا به روزهای پررونق گذشته بازگردیم. در دومین جمعه پاییزی، تعدادی نمایشگاه هنری در گالری های تهران افتتاح می شوند که در ادامه برخی از آنها را برمی شمریم.
گالری شیرین
گالری شیرین در دومین جمعه پاییزی و کرونایی، میزبان دو نمایشگاه خواهد بود؛ نمایشگاه مجسمه و زیورآلات ریحانه راعی با عنوان «گاردن پارتی» و نمایشگاه انفرادی حجم های نسرین شاپوری آذر با عنوان «روایتی دگر» خواهد بود.
گالری شیرین در خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک ۵ قرار دارد و دوشنبه ها نیز تعطیل می باشد.
گالری اعتماد
گالری اعتماد نیز در روز جمعه ۱۱ مهر میزبان ۲ نمایشگاه هنری در ۲ طبقه گالری خواهد بود. نمایشگاه انفرادی طراحی های لیلی رشیدی با عنوان «مستور» جمعه در گالری شماره یک اعتماد افتتاح می شود. در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «من فقط او را می دیدم، از فاصله ای بسیار نزدیک. من در بسیاری چیزها شبیه او شدم، در فروخوردن، در پوشاندن و ملبس شدن، لایه به لایه دربرگرفتن و بستن حائلی میان خود و دیگری من با این آموزه زیسته ام که حائل بر من مقدم است. با وجود این، یافتن و دیدنش بسیار دشوار بود. من در این مجموعه نگاهم را به آن «ست» دوختم تا شاید که بتوانم ترسیمش کنم.»
همچنین نمایشگاه نقاشی و اینستالیشن سمیرا هدائی با عنوان «بگذارید نفت بخورند!» نیز در همین روز در گالری اعتماد افتتاح می شود. در استیتمنت این نمایشگاه نیز آمده است: «از سال ۱۲۸۷ شمسی، هنگامی که ویلیام ناکس دارسی یک مخزن غنی از نفت را در جنوب غربی ایران کشف کرد، این صحبت رایج در ایران آغاز شد، که نفت، آیا مخزنی غنی از برکت است یا تفرین؟ در بین تمام شعارهایی که بعد یا حتی پیش از انقلاب در ایران سروده می شد، شعار آوردن پول نفت به سفره های مردم بیش از همه تکرار شده است.
سفره به منزله شیء سفره یک شیء مقدس بود که با رنگ های گرم و روشن و عشقی ناب بافته و پوشیده می شد از نمادهایی چون برکت و امید سفره ها را بر روی زمین می گذاشتند تا برای باران و سیراب شدن زمین خشک دعا کنند.
نقاشی و اینستالیشن گونی های خالی برنج، پارچه های فرسودهی قلمکار، کارتن های حمل و نقل با رنگ و قیر پوشیده شده اند، این لایه های به هم دوخته شده نمادی از چگونگی ادغام نفت با زندگی روزمره ماست.»
گالری اعتماد روزهای دوشنبه تعطیل و این گالری در میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ واقع است.
گالری والی
نمایشگاه انفرادی نقاشی های کیوان روشن بین با عنوان «دو» از جمعه ۱۱ مهرماه در گالری والی به آدرس میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۷۲ گشایش می یابد. در استیتمنت کوتاه این نمایشگاه آمده است: «در حقیقت مفهومی به اسم «من» وجود ندارد، این «ما» هستیم.
(۷/۸۱۴/۷۵۰/۸۶۳ جمعیت کنونی کره زمین)»
گالری شلمان
نمایشگاه گروهی نقاشی و نقاشی خط «مخمصه» در دومین جمعه پاییزی در گالری شلمان واقع در میرداماد، نرسیده به شریعتی، رودبارغربی (جنوبی)، کوچه کاووسی، پلاک ۲۷ شروع به کار می کند.
علی مزارعی در استیتمنت این نمایشگاه گروهی نوشته است: «انسان موجودی گشوده به جهان است، به این گشودگی رسیدن یعنی فاصله گرفتن از مرتبه حیوانی و ابن فاصله گیری را انسان به مدد قوه روحی انجام می دهد و اینجاست که «فعل تعقل» (توانمندی انسان در موضوع قرار دادن شناسایی عالم) معنا پیدا می کند. (آسیا در مقابل غرب، ص ۲۲۷)
بحران کرونا، حس نگرانی و تسلط بر آن، انسان را در مخمصه ای انداخت که پیوسته بکوشید تا خودرا از این مخمصه بیرون کشیده و بر آن چیره شود. غلبه و قرنطینه یا همزیستی و سازگاری؟ پس به ناگزیر باید خودرا در معرض رنج، زحمت، گرفتاری قرارگرفته تا شاید با تابش خورشید امید، راه تسلط بر تیرگی مخمصه این دوران نمایان شود.
اینک با همه نا ملایمتی ها، ناکارآمدی های قرن، تنهایی و ترس از مغلوب شدن در قالبی گاه پنهان و گاه آشکار؛ زندگی انسان امروزی را وارد مخمصه کرده است. شاید خالی از لطف نباشد که برای محک زدن خویش، آنرا در معرض تضاد و مشکلات قرار دهیم تا بدین گونه الماس پنهان وجود آدمی، در پس هنر خلق کردن دوچندان شود.»
تالار این/ جا
«نوزده شب» عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشی های رزیتا نصرتی است که از جمعه ۱۱ مهرماه در تالار این / جا به آدرس خیابان کریمخان زند، خیابان میرزای شیرازی، شماره ۹۵ افتتاح می شود.
رزیتا نصرتی در استیتمنت نمایشگاهش نوشته است: «از سال های دور به تصویرکشیدن درخت ها زیر نور چراغ های شهری برایم وسوسه انگیز بود. بازی نور و تاریکی بر روی ساختمان ها و پنجره های شان و درخت ها در ساعات پایانی روز، مهم ترین دغدغه ی من برای خلق این مجموعه بود. بلوار کشاورز را به این علت انتخاب کردم که در راه هرروزه ام این بازی های نور را بر روی ساختمان ها و درختان مشاهده می کردم.
از تابستان سال ۱۳۹۸ شروع کردم. شب ها، وقتی هوا رو به تاریکی می رفت، کارم را آغاز می کردم؛ به بلوار کشاورز می رفتم و تا حوالی ساعت ۱۱ شب ادامه می دادم؛ روی نیمکت های بلوار می نشستم و پس از کار مسیر را تا استودیو پیاده برمی گشتم.»
گالری کاما
نمایشگاهی از تازه ترین آثار نقاشی شهرام گیل آبادی با عنوان «رقص جنون شقایق ها» به کیوریتوری احسان حاجی پور از ۱۱ مهر در گالری کاما واقع در خیابان پاسداران، گلستان دهم، پلاک ۴۴ طبقه دوم برپا می شود.
گیل آبادی مجموعه «رقص جنون شقایق ها» را با نگاهی انتزاعی به موسیقی اشعار و تأثیر آن در فرم و خطوط انتزاعی با تکنیک چاپ دستی، رنگ و مواد در سال های ۹۷ و ۹۸ خلق کرده است.

منبع:

Author | صدکادو Comments | دیدگاه‌ها برای گالری گردی در پایتخت؛ مفهوم ما در دو به نمایش درمی آید بسته هستند Date | 01/10/2020